Reizen

5 redenen om op vakantie naar de kapper te gaan

vakantie kapper

Ben jij wel eens naar de kapper geweest op vakantie? Waarschijnlijk niet, het is nou niet echt een standaard vakantieactiviteit. Nadat je mijn 5 redenen om op vakantie naar de kapper te gaan hebt gelezen wordt dat het misschien wel 😉

Afgelopen week ging ik in Almograve, Portugal naar de kapper. Het werd weer eens tijd, de laatste keer was november 2015 in Porto, Portugal. Omdat mijn Portugees non existent is had ik van te voren via Google Translate opgezocht wat ik precies wilde: ‘Apenas um pouco mais curto, as pontas duplas. Eu quero manter as camadas.’ Haha dat dus. De kapster was erg blij met m’n foto van Google Translate en lucky me, mijn haar zit precies zoals ik wilde en ik was maar € 9 kwijt.

Ga op vakantie naar de kapper omdat..

1. Het veel goedkoper is

Het is veel, maar dan ook echt veel goedkoper. Ga je in Nederland naar een kapper betaal je rustig € 30 en vaak nog wel meer. Ook als je alleen de puntjes wilt laten bijknippen. Ik vind dat toch wel veel geld.

2. Je niet hoeft te praten

Er zijn vast mensen die het gezellig vinden om naar de kapper te gaan, even lekker bijkletsen. Weer op de hoogte van de laatste roddels. Ik niet. Knip maar gewoon m’n haar zodat ik asap weer naar huis kan.

3. Het veel sneller gaat

Ik weet niet waarom, maar om een of andere reden duurt het knippen van mijn haar in Nederland altijd een stuk langer. Minstens een halfuur terwijl ik in het buitenland met 15 minuten weer buiten sta. Fijn!

4. Ze je geen (dure) producten aansmeren

Ook prettig! Ze smeren je geen haar producten aan die je eigenlijk niet nodig hebt 😉 Communiceren over hoe je je haar wil is al lastig genoeg.

5. Je toch niets beters te doen hebt

Ik vind de kapper echt zoiets waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Ik weet dat heel veel mensen (lees: vrouwen) het juist heerlijk vinden om naar de kapper te gaan. Maar van mij hoeft het niet. Terwijl op vakantie heb je alle tijd, hoef je het thuis niet in je toch al drukke schema te proppen.

En, heb ik je overtuigd?

Vergelijkbare artikelen