boeken life(style)

5 tijdschriften die je moet lezen

tijdschriften

Ik vind het heerlijk om tijdschriften te lezen, altijd al gevonden. Ik vind het een van de meest rustgevende dingen ooit. Een wereld zonder papieren tijdschriften kan en wil ik me niet voorstellen. Er is toch niets fijner dan in bed zitten met een grote mok thee en een tijdschrift?

Vroeger leek het me heerlijk om vier dagen te werken. Op mijn vrije dag zou ik dan de hele dag tijdschriften lezen. Uiteraard liggend in een hangmat. Ik zou dan een abonnement nemen op 5 tijdschriften. Hoe anders moet ik de dag vullen  😉 Naast een vierdaagse werkweek zou ik ook nog heel graag voor een tijdschrift willen werken, niet dat ik enig idee heb wat dat inhoudt. Het is gewoon een van de vele kinderdromen. Ooit…

Back to reality, ik werk 5 dagen per week en heb een abonnement op 4 tijdschriften. Graag deel ik mijn lievelingstijdschriften met je, tijdschriften die je minstens een keer moet lezen!

Flow

Flow is verreweg mijn favoriete tijdschrift. Ik zie tijdschriften als cadeautjes die elke week of maand worden bezorgd. Flow is het mooiste cadeautje. Flow beschrijft zichzelf als volgt: Een tijdschrift over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken. Klein geluk, dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect hoeven zijn. Het vieren van creativiteit, imperfectie, en ‘life’s little pleasures’. Denk aan prachtige illustraties, kleine opschrijfboekjes, posters, 365 kaartjes met wijsheden, voor elke dag van het jaar een. Papieren slinger en raamstickers. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud van het tijdschrift.

Volkskrant magazine

Oké, misschien is dit een beetje valsspelen omdat het een bijlage is van de Vokskrant. Maar hij hoort bij mijn favorieten, het Volskrant magazine heeft een perfecte balans tussen persoonlijke verhalen en interviews, interieur, reizen en eten. Geloof me, dit is het enige wat je nodig hebt op zaterdagochtend terwijl je een kop koffie drinkt.

ELLE  & ELLE decoration

Zoals de meeste meisjes vind ik mode en interieur(design) heerlijk. Ik hoef niet alles te weten, maar wil zeker ook niet te weinig weten. Met andere woorden, ik heb een bepaalde hoeveelheid mode en interieurnieuws nodig. En dat is precies wat ELLE me geeft. Ik blijf op de hoogte van de laatste trends maar wordt niet overspoeld door nutteloze feitjes over welke designer waarmee bezig is.

Glamour

Last but not least, Glamour. Vorige week vierde Glamour haar 10e verjaardag. 10 jaar, zo kort, zeker wanneer ik me bedenk dat ik het tijdschrift al sinds het begin lees, toen ik nog maar 15 was. Ik vind het een fijn tijdschrift om te lezen maar mis het niet als het er niet is. Het leukste onderdeel van Glamour vind ik ‘Hé, het is oké… als het enige groene drankje wat je ooit gedronken hebt een moijto is / als naar bed gaan codetaal is voor urenlang Netflix kijken. Aan de ene kant heerlijk, aan de andere kant ook een beetje confronterend. De statements zijn nogal herkenbaar :p

Vergelijkbare artikelen