beauty

Acne pimple master patch

acne pimple master patch

Dit artikel hebben wij geschreven voor iedereen die niet gezegend is met een fantastische huid. Er bestaat zoiets als een ‘acne patch’, misschien wel beter bekend onder de merknaam ‘acne pimple master patch’.

Wat zijn acne patches?

Acne patches zijn eigenlijk hydrocolloïde pleisters met wat aanvullende ingrediënten die acne bestrijden. Hydrocolloïde verband wordt al decennia lang in de medische wereld gebruikt om te helpen bij wondgenezing. Een hydrocolloïd verband is een type wondverband voor de behandeling van onder andere chronische en acute wonden die nagenoeg geen vocht afgeven. Dit verband creëert een vochtig milieu, dit vochtige milieu bevordert de genezing van de wond en beschermt de gezonde huid om de wond.

Kortom, hydrocolloïde pleisters / acne patches absorberen overtollig vocht, zoals het pus en olie, van je puistje, terwijl ze ondertussen ook je wondje beschermen tegen externe bacteriën en zonlicht waardoor de genezing wordt versneld. Door het tegenhouden van de bacteriën uit de lucht maar ook bijvoorbeeld van je vieze vingers kan de ouist genezen in een steriele, vochtige omgeving. Het voorkomen van blootstelling aan de zon helpt ook bij het genezen van acne, en de patches doen dat.

Beide voordelen zijn de sleutel om littekens te voorkomen en daarnaast ook de genezingstijd te versnellen, hierdoor zul je een platter en minder ontstoken puistje overhouden.

acne patch

Wanneer werken acne patches?

Acne patches werken vooral bij acne wat zich aan de oppervlakte bevindt, denk aan met pus gevulde puistjes, mee-eters en whiteheads.

Diepere acne, zoals grote, pijnlijke puistjes die onder de huid zitten, vereisen waarschijnlijk cortisol-injecties of een andere behandeling die puistjes gewoon niet kunnen leveren. Neem hierover contact op met een dermatoloog om een behandelplan te maken.

Hoe ziet de acne patch eruit?

De acne patch is een kleine doorschijnende sticker, niet heel opvallend maar ook weer niet onzichtbaar. Je kunt ze gewoon overdag dragen met een beetje foundation of concealer erover maar je zult het waarschijnlijk wel een beetje zien. Mocht je dan niet fijn vinden dan kan jij het misschien beter ‘s nachts dragen.

Hoe moet je de acne patch gebruiken?

Experts raden aan de pleisters aan te brengen op een schoon, droog gezicht als eerste stap in uw huidroutine.

Vergelijkbare artikelen