life(style)

Beste pizza van Amsterdam: Buurman & Buurman

beste pizza van amsterdam

Ben je op zoek naar de beste pizza van Amsterdam? Als je het mij vraagt vind je die bij Buurman & Buurman in Amsterdam-West. Ik denk dat ik er ondertussen een stuk of 10 keer ben geweest en het is altijd even lekker, ze hebben echt overheerlijke pizza’s.  De pizza’s worden gebakken in een houtoven en bereid met (voornamelijk) verse producten uit de omgeving. Naast de meer standaard pizza’s heb ik er ook al een aantal bijzondere pizza’s gegeten zoals pizza boerenkool met worst & pizza geitenkaas granaatappel.

Een absolute aanrader is pizza Parma (links op de foto) met tomatensaus, parmaham, buffelmozzarella, pijnboompitten, truffel tapenade, Parmezaanse kaas en rucola. De rechter is pizza Zalm met creme freche, gerookte zalm, gegrilde asperges en ei.

beste pizza van amsterdam

Ik eet altijd in de eetwinkel, het is er gezellig en knus. En zomers op het terras. Hier gaan eten is trouwens geen aanrader als je van wat chiquere restaurants houdt! Je zit namelijk meestal aan de grote oude werkbank in het midden van de eetwinkel. Vind ik zelf erg leuk, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier warm voor loopt. Dan kan je de pizza ook gewoon afhalen. Het zit naast het Erasmuspark, dus zeker handig als je in de zomer een hapje in het park wilt eten.

Tip 1: Bestel eerst een paar verschillende pizza’s met z’n allen om te delen. En erna nog een paar andere, of degene die je het lekkerst vond natuurlijk 🙂

Tip 2: Houd ruimte over voor het toetje van de dag. Vooral als het de witte chocolade cheesecake met rode vruchten is <3 Alsof er een engeltje op je tong piest! Als je per ongeluk geen ruimte meer hebt, dan kan je hem ook gewoon meenemen. De volgende dag is hij nog steeds verrukkelijk.

Eetsmakelijk!

Vergelijkbare artikelen