beauty

Chebe poeder voor een natuurlijke haargroei

chebe poeder

Hoewel nog niet mainstream, tonen consumenten meer en meer interesse in chebe poeder. Consumenten zijn al jaren op zoek naar chebe poeder, maar de wereldwijde lockdowns hebben het bewustzijn voor de trend versneld. Consumenten brengen meer tijd thuis door en doen in deze tijd (blijkbaar) meer onderzoek naar haarverzorgingsproducten.

Chebe is een andere naam voor een poeder die wordt gemaakt door de vrouwen uit de Afrikaanse Republiek Tsjaad. Chebe poeder bestaat uit ingrediënten zoals kersenpitten, kruidnagel, lavendel, steen geur en reisin boomsap. Het gebruik van de poeder kent verschillende voordelen: het vergroten van de haardikte (ja, dit kan!), het vasthouden van vocht oftewel hydrateren en het bevorderen van een natuurlijke en gezonde haargroei.

Voordelen chebe poeder

De pH waarde* van je hoofdhuid en haar

Het behouden van de juiste pH waarde van zowel het haar als de hoofdhuid is belangrijk voor de algemene gezondheid van het haar. Haarproducten kunnen de pH waarde van haar beïnvloeden.

Als je hoofdhuid bijvoorbeeld jeukt en droog is of als je merkt dat je roos of eczeemplekken hebt, is de kans groot dat de pH-waarde te hoog ligt. Chebe poeder helpt je hoofdhuid weer in balans brengen. 

*De pH waarde betekent eigenlijk niet anders dan de zuurtegraad van iets, dit gebeurt in getallen tussen 0 tot 14 waarbij 0 zuur is en 14 basisch.

Ontstekingsremmende eigenschappen chebe poeder

Een hoofdhuid ontsteking klinkt heftiger dan het is maar fijn is anders. Een gevoelige, rode of droge hoofdhuid kan een indicator zijn dat je last hebt van een hoofdhuid ontsteking. Chebe poeder helpt om alle producten die je eerder in je haar hebt gesmeerd uit te spoelen en daarnaast je hoofdhuid te kalmeren. Als gevolg zullen je haarzakjes sterker zijn wat weer tot gevolg heeft dat je haar sneller groeit.

Hoe gebruik je chebe poeder?

Chebe poeder is makkelijk in gebruik, je brengt gewoon wat poeder aan nadat je je haar gewassen hebt. Je masseert het vervolgens zachtjes in en laat het dan zo’n 20 minuten inwerken. Vervolgens spoel je de poeder weer uit.

Een andere optie is om een eetlepel chebe poeder toe te voegen aan je conditioner. De conditioner breng je ook aan nadat je je haar hebt gewassen maar laat je wel langere tijd intrekken. Een paar uur tot zelfs een nacht. Op deze manier kan de poeder goed intrekken.

Hierna voelt je haar super zacht en sterk.

Vergelijkbare artikelen