boeken

Inspirerende boeken

inspirerende boeken

Al mijn hele leven ben ik een boekenworm, waar andere kinderen televisie keken voor schooltijd las ik een boek. Vooral boeken waarin andere kinderen spannende avonturen beleefden wisten mij ongelofelijk te boeien.

Inmiddels ben ik begin dertig en nog altijd een boekenliefhebber. Alleen heb ik de boeken van Enid Blyton – De vijf vervangen voor zelfontwikkeling- en zelfhulpboeken. Die laatste term vind ik altijd erg zwaar klinken, maar inmiddels zie ik een zelfhulpboek als een boek dat je simpelweg een of meerdere stapje(s) verder helpt.

Beste boek

Het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen is Master your mindset, leef je mooiste leven van Michael Pilarczyk. Tegelijkertijd met het lezen van het boek luisterde ik naar zijn podcast: leef je mooiste leven.

Ik lag aan een zwembad in Italië en op een gegeven moment klikte het in mijn hoofd. Ik wist al langer dat mindset belangrijk is voor een gelukkig leven, maar ik voelde het niet. Het was nog niet dusdanig tot me doorgedrongen dat ik het echt echt begreep. Tijdens het lezen van dit boek begreep ik het, maar echt. En dit klinkt misschien een beetje vaag, maar ik voelde het door m’n hele lichaam.

Zijn volgende boek heet overigens: Je bent wat je denkt. Deze heb ik nog niet gelezen maar ik denk dat de essentie hetzelfde is als Master your mindset.

Inspirerende boeken voor vrouwen

Misschien is dit een aanname, maar voor mijn gevoel zijn vrouwen vaker bezig met organiseren, minimaliseren en opruimen. Deels komt dat denk ik doordat vrouwen over het algemeen meer kleding en schoenen hebben (uitzonderingen daargelaten).

Mijn favoriete inspirerende boeken voor vrouwen van afgelopen jaar waren Mindful & Miljonair van Steffy Roos du Maine en Weg ermee van Dennis Storm

Mindful & Miljonair

De kijk van Steffy Roos du Maine op geld verdienen en spiritualiteit vond ik erg verhelderend en inspirerend. In plaats van twee losstaande concepten laat zij zien hoe spiritualiteit ervoor kan zorgen dat je succesvoller wordt. Maar ook gelukkiger.

Weg ermee

Tot op heden staat dit boek elk jaar weer in mijn top lijstje. Ik lees het zo’n 2 keer per jaar omdat het me inspireert en motiveert om duurzaam en minimalistisch te leven en blijven leven.

Ik ben me ervan bewust dat sommige mensen kritiek hebben op dit boek omdat niet elke stelling wordt onderbouwd met argumenten. Wat mij betreft is dat niet nodig, of het nu goed of minder goed beargumenteerde stellingen zijn, het boek prikkelt en brengt je in korte tijd de essentie van minimalisme bij. En zet ook nog eens aan tot actie.

Motivatie boeken

Naast Master your Mindset raad ik je aan om The 4-hour work week van Timothy Ferris op je lijstje te zetten. Het boek is praktisch, resultaatgericht, leest makkelijk weg en motiveert je om iets van je leven te maken. Kortom een must read.

Vergelijkbare artikelen