beauty

Jade roller

jade roller

Niet lang geleden had bijna niemand je kunnen vertellen wat een jade roller is, laat staan wat een jade roller doet of hoe je een jade roller gebruikt. Inmiddels weet bijna iedere tiener, twintiger en dertiger hoe een jade roller eruit ziet. We kunnen zelfs van een kleine obsessie spreken als je het ons vraagt. Maar wat doet het nu precies? Is het – ook voor jou – tijd om er een aan te schaffen?

Dat gezegd hebbende, terwijl je misschien eindeloze beautybloggers en vloggers hebt gezien die ze op Instagram over hun gezicht rolden, heb je waarschijnlijk nog steeds enkele vragen over deze kleine stenen tools. We zijn op onderzoek gegaan om al je vragen te beantwoorden! 

jade roller wit

Wat doet een jade roller?

Jade rollers worden gemaakt van jade of kwartssteen; beide werken volgens hetzelfde mechanisme. Het maakt in principe niet uit waar de roller van gemaakt is, het gaat om het masserende effect en niet de samenstelling van de gebruikte stenen, die voordelen opleveren.

Jade rollers zouden alles doen, van het vormgeven en verstevigen van de huid tot het stimuleren van de bloedsomloop, het verbeteren van de glans, het verminderen van wallen, het minimaliseren van fijne lijntjes, het verbeteren van de elasticiteit, het ontgiften en het helpen van huidverzorgingsproducten om beter in te kunnen trekken.

Voordelen van het gebruik van een jade roller

Er is op dit moment geen bewijs dat jade rollers helpen, simpelweg omdat er nog geen onderzoek naar is gedaan. Toch zeggen dermatologen dat hun patiënten voordelen van het gebruik van een jade roller hebben gemeld, daarover hieronder meer. 

In het kort, de techniek die wordt gebruikt bij het masseren met een jade roller kunnen de gezichtsspieren ontspannen en een verkoelend gevoel op de huid geven, wat na verloop van tijd een versterkend effect hebben, ook kan het de bloedcirculatie en lymfe drainage helpen verbeteren. Veelgenoemden effecten zijn:

Minder wallen door jade roller

Wanneer je wakker wordt met een gezwollen gezicht, kan een jade roller van pas komen. Door een koele steen over de huid te rollen, kan de lymfedrainage worden gestimuleerd, wat kan helpen bij wallen door een teveel aan vocht, vooral rond de ogen. De stenen zijn van nature koel, maar je kunt ze ook standaard in de koelkast of vriezer leggen om voor extra verkoeling te zorgen wanneer je ze gebruikt.

Een natuurlijke glow

Naast het verplaatsen van stagnerende vloeistof uit weefsels, kan het mechanische rollen de bloedsomloop naar je gezicht vergroten. Dit kan zorgen voor een natuurlijke glow. 

Verbeterde werkzaamheid van huidverzorgingsproducten

De druk die door de steen wordt geleverd, kan ervoor zorgen dat de huidverzorgingsproducten die vóór het rollen worden aangebracht beter en sneller opgenomen worden door de huid.

jade roller huidverzorgingsproduct

Minder stress

Een goede huid gaat verder dan een goede huidverzorgingsroutine. Het lijdt geen twijfel dat de masserende werking van deze rollers je kan helpen om je meer ontspannen te voelen. Zie het als een gezichtsmassage. Het zal je niet verbazen dat een verlaagd stress niveau de huid indirect ten goede komt. 

Hoe gebruik je een jade roller?

Jade rollers kunnen op de blote, droge huid worden gebruikt, of na het aanbrengen van een huidverzorgingsproduct zoals een serum of vochtinbrengende crème om de opname van het product te helpen.

Om een ​​jade roller te gebruiken beweeg je vanuit het midden van het gezicht naar boven en naar buiten zodat je de steen naar je lymfeklieren rolt, wat de vochtafvoer bevordert. Er is ook gemeld dat deze richting beweging de zwaartekracht helpt tegengaan en de huid optilt. 

Tips om een jade roller te gebruiken

Bewaar je steen in de koelkast. Jade-stenen voelen van nature koel aan, maar sommige mensen bewaren hun jade roller graag in de koelkast voor extra koelte geeft wat weer extra rustgevend kan aanvoelen op de huid.

Combineer het gebruik van je jade roller met een gezichtsmasker wat je op je gezicht plakt. De jade roller kan je gebruiken om het het vel van het gezichtsmasker beter op je huid te laten aansluiten. 

Maak je jade roller regelmatig schoon. Aangezien je het op je gezicht gebruikt en bacteriën gemakkelijk kan verspreiden, is het verstandig om ze na gebruik met warm water en zeep reinigen en op een schone, droge plaats bewaren.

Ben jij overtuigd? Een echte jade roller koop hier:

Misschien vind je ons artikel ‘Wat is retinol?‘ ook interessant?

Vergelijkbare artikelen