beauty

Joico blauwe shampoo

Je hebt vast wel eens gehoord van vochtinbrengende shampoo, kleurbeschermende shampoo en zelfs paarse shampoo, maar ken je blauwe shampoo? Waarschijnlijk niet! Blauwe shampoo bestaat en is speciaal voor de brunettes onder ons.

De belangstelling voor blauwe shampoo is sinds vorig jaar enorm gestegen, dit zien we met name in Amerika. Een logische trend als je het ons vraagt. Veel vrouwen verven hun haar in verschillende kleuren en gedurende dit hele proces worden zij voorgelicht over de voordelen van toning en paarse producten (als je blondine bent). Logisch dat er nu ook een variant op de markt is gekomen voor brunettes.

Wat is blauwe shampoo?

Simpel gezegd, blauwe shampoo is shampoo met een blauwe tint. Net als paarse shampoo is blauwe shampoo geformuleerd om koperachtig tinten uit – met name – gekleurd haar te halen. Waar paarse shampoo bedoeld is voor blondines, is blauwe shampoo beter geschikt voor brunettes. Het komt vaak voor dat gekleurd haar geleidelijk koperachtig wordt, met een rode of oranje ondertoon, terwijl de meesten juist de voorkeur geven aan een koele kleur of ondertoon.

Hoe werkt blauwe shampoo?

Elke keer dat je je haar insopt met blauwe shampoo geeft het blauw pigment af. Blauwe pigmenten helpen bij het neutraliseren van koperachtige oranje tinten waardoor het er helderder, koeler en frisser uitziet. En dat is wat je wil!

In Nederland is de blauwe shampoo nog een stuk minder bekend, maar ook hier zijn verschillende merken inmiddels gewoon verkrijgbaar via bol.com. De (enkele) reviews op bol.com zijn minder een stuk minder enthousiast dan vele andere online (zie hieronder). Dus.. decide for yourself!

Joico blauwe shampoo

Een van de meest populaire merken is Joico. De positieve reviews / ervaringen voor de Joico blue shampoo zijn ontelbaar:

  • Ik schrijf nooit beoordelingen, maar deze shampoo is een must. ~ Emily
  • Met paarse shampoo kreeg ik de rode ondertoon niet weg, maar de blauwe shampoo does the trick. ~ Stacy
  • Ik heb donkerbruin haar en ik heb altijd een probleem gehad wanneer ik mijn haar lichter verf, het oranje wordt of vervaagt tot een vreselijke kleur. Met dit product niet meer. ~ Chelsea
  • Super fijn product dat ik vanaf nu altijd zal gebruiken, het haalt alle koperachtige tonen eruit ~ Kim

Heb jij al eens blauwe shampoo gebruikt? Zo ja, wij zijn heel erg benieuwd naar je ervaring!

Vergelijkbare artikelen