life(style)

Kleurboek voor volwassenen

Al in april schreef de Volkskrant: Wie tijdens de corona crisis wordt geconfronteerd met zeeën van tijd, blaast een oude hobby nieuw leven of begint een corona hobby. 

–>

En hebben we dat inderdaad niet allemaal in mindere of meerdere mate gedaan? Of het nu wandelen, borduren, schilderen, gamen of lezen is. Ik denk dat bijna iedereen wel iets heeft gedaan of opgepakt wat ze zonder corona crisis nooit hadden gedaan. Toch nog iets positiefs 😉 .

Mijn huidige favoriete hobby is: kleuren! Niet kleuren zoals je als kind deed maar kleuren voor volwassenen. In een mandala kleurboek. Ik heb dit kleurboek echt al jaren in huis maar ik had 10 dagen quarantaine nodig om er eindelijk aan te beginnen en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Ik word er zo heerlijk rustig van en ik ben niet de enige.

Kleuren als actieve meditatie

Actief mediteren doe je door je aandacht op simpele activiteiten te focussen die herhaald dienen te worden. Doordat je je zo focust op het kleuren zullen negatieve gedachten automatisch naar de achtergrond verdwijnen en krijg je rust in je hoofd.

Kleuren tijdens Teams meetings

Steeds vaker pak ik mijn kleurboek erbij wanneer ik Teams meetings heb. Bij de meeste Teams meetings is het niet noodzakelijk om naar het beeldscherm te kijken, daar zie ik alleen mijn collega’s en mezelf. Ook word ik constant afgeleid door binnenkomende e-mails en andere notificaties of ga ik ondertussen werken waardoor ik de helft van de meeting niet goed op zit te letten. Kleuren zorgt ervoor dat de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft wordt gestimuleerd waardoor je alerter en bewuster bent. Dit is precies wat ik wil tijdens meetings, op deze manier ben ik in staat een veel betere bijdrage te leveren aan het gesprek.

Kleuren tegen stress

Diverse studies hebben aangetoond dat mensen die creatief bezig zijn naast hun werk (dit hoeft niet per se kleuren te zijn) beter kunnen omgaan met stress en als gevolg daarvan beter presteren op werk.

Typen kleurboeken voor volwassenen

Net zoals bij kleurboeken voor kinderen zijn er ook verschillende typen kleurboeken voor volwassenen. Ik heb er drie voor je uitgezocht.

1. Adult colouring book – persoonlijk vind ik deze tekeningen er heel ingewikkeld uitzien maar als je van een uitdaging houdt dan lijkt me deze zeer geschikt en ook nog eens een zacht prijsje.

2. SeaWorld kleurboek – ik houd van de zee & alleen al het zeepaardje op de voorkant zorgt er toch voor dat je direct aan de slag wil?

3. Het enige echte mandala kleurboek – mijn absolute favoriet.

Ik vind het gewoon ontzettend fijn dat alles klopt.

Tip voor als je gaat beginnen met kleuren

Koop er direct stiften bij, potloden mag ook maar ik vind stiften fijner kleuren en het eindresultaat is ook mooier. Let wel even op dat je dunne stiften koopt, ik heb iets dikkere stiften waardoor het moeilijk / onmogelijk is om kleine vakjes in te kleuren.

Veel kleurplezier!

Vergelijkbare artikelen