life(style)

Moodboard maken op papier

moodboard maken op papier

Wil jij een moodboard maken? Dan ben je aan het juiste adres. Een moodboard maken is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het helpt je ook bij het halen van doelen.

Misschien loop je al langere tijd rond met het idee om een carrièreswitch te maken, je halve of hele huis te verbouwen of heb je een nog groter doel voor ogen maar weet je niet precies hoe je daar ooit gaat komen. Een moodboard kan je verder helpen.

Moodboard maken op papier

Natuurlijk zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om online een moodboard te maken, maar een moodboard maken op papier blijft het leukst. De meesten van ons besteden al meer dan genoeg uren achter een computerscherm.

Bepaal wanneer en hoe vaak je een moodboard wilt maken, echte enthousiastelingen doen het ieder kwartaal, maar eens per jaar is wat ons betreft meer dan genoeg. Het leukste is om er direct een traditie van te maken. Maak bijvoorbeeld voor elk kalenderjaar een moodboard en evalueer voor je aan je nieuwe moodboard begint wat er wel en niet is uitgekomen van je oude moodboard.

Niet alleen kom je er waarschijnlijk achter dat er veel van je dromen en wensen zijn uitgekomen, het is ook een mooi moment om stil te staan bij wat is geweest en bij wat gaat komen.

Persoonlijk moodboard maken

Een persoonlijk moodboard maken wordt steeds populairder. Op een persoonlijk moodboard, door sommigen ook wel vision board genoemd helpt je ontdekken wat je wilt, ook helpt het met manifesteren. Als je niet eerder van manifesteren hebt gehoord: manifesteren is – in het kort – je gedachten werkelijkheid laten worden.

Benodigdheden moodboard

Het is gelukkig niet zo ingewikkeld. Om een moodboard te maken heb je slechts 4 dingen nodig:

  • Tijdschriften
  • Prittstift
  • Stuk karton / papier
  • Schaar

Zorg ervoor dat je een aantal tijdschriften hebt waar je uit kunt knippen, de leukste moodboards ontstaan wanneer je verschillende soorten tijdschriften hebt waar je je inspiratie uit kunt halen. Dan weet je zeker dat je alle aspecten van je leven een plekje kunt geven op je moodboard. Denk aan: werken, koken, sporten, liefde, reizen, vriendschappen etcetera. Het ene jaar zal het ene thema meer naar voren komen en het andere jaar het andere. Dat is logisch en prima.

Let’s start!

Nu je alle benodigdheden hebt is het tijd om aan de slag te gaan. De een vindt het prettig om een timer aan te zetten van 1 uur om te knippen en vervolgens te beginnen met plakken. De ander gaat er liever een hele middag voor zitten. Wat voor jou werkt is persoonlijk, je kunt beginnen met de timer en vervolgens kijken hoe ver je bent.

Het idee is om te knippen en plakken vanuit een positieve mindset, de mindset dat alles wat jij wilt mogelijk is. Knip daarom quotes, foto’s, plaatjes, spreuken, teksten, sfeerbeelden uit die passen bij dat wat jij wilt verwezenlijken.

Je knipt eerst alles waar je naar op zoek bent uit, vervolgens leg je deze (zonder te plakken) neer op je moodboard, vaak ontstaan er dan organisch thema’s op je moodboard. Vervolgens plak je alles op. Het kan zijn dat er een aantal knipsels afvallen (want: geen ruimte of toch niet zo passend), ook dat hoort bij het proces.

Hang je moodboard op

Ben je klaar, zorg er dan voor dat je ‘m op een plek zet waar er dagelijks naar kunt kijken. De dagelijkse confrontatie met je wensen en verlangens zal je helpen deze te verwezenlijken.

Vergelijkbare artikelen