Over mij

Hoi!

Limoen is zoet, een blog over duurzame kwesties maar ook over dilemma’s van deze tijd. Door de ogen van mij, een (inmiddels) dertiger.

Al tientallen jaren geleden zijn de eerste artikelen over duurzaamheid geschreven, blijkbaar was de maatschappij er nog niet klaar voor. Pas sinds kort wordt er vrijwel dagelijks aandacht aan besteed in de media. Er worden meer en meer films en documentaires gemaakt over klimaatverandering en de consument wordt bewuster.

Daarnaast beseffen we dat online contact alleen niet bevredigend is, net als Senseo koffie, massa productie, bespoten groente en ga zo maar door. Men zoekt naar manieren om even weer in contact te staan met de wereld, rust op te zoeken. Ieder op zijn eigen manier. Yoga en mediteren zijn populair. Voor het eerst in jaren is er een wachtlijst voor het huren van een moestuin. Supermarkten als Marqt – biologisch en duurzaam – lopen goed, ondanks de hogere prijs die men betaalt. De eerste consumenten verkiezen hun oude telefoon boven de smartphone. Bellen en smsen is voldoende. Er is een hang naar authenticiteit, iets ‘echts’.

Er bestaat zonder twijfel een verband tussen de toenemende mate van interesse in duurzaamheid en de snelheid van de huidige samenleving, ze gaan hand in hand.

Op limoeniszoet.nl probeer ik te inspireren om een gezonder, duurzamer en fijner leven te leven. Dat laatste vertaalt zich voornamelijk in simple & slow living.

En wat betreft duurzaam leven en perfectie haal ik graag een quote aan van Marije van der Made: ‘We hebben meer aan tien vegetariërs dan aan één hardcore vegan. De wereld heeft meer aan honderd mensen die hun consumptiegedrag onder de loep leggen dan aan tien zero wasters. Het klimaat heeft meer aan duizend mensen die minder vaak vliegen dan aan honderd man die nooit meer aan boord van een vliegtuig stappen’. 

Tot slot: ik ben ook maar een mens, ik ben niet perfect en heb ook niet de ambitie om perfect te zijn. Zie je een foutje of ben je een recenter of relevanter onderzoek tegengekomen dan degene die ik citeer op mijn blog? Mail me op info@limoeniszoet.nl Mijn dank is groot!

Liefs,
Rosie