life(style)

Wat is human design?

wat is human design

Human Design is een tool voor zelfinzicht en zelfontwikkeling waar wijsheid uit verschillende tradities in samenkomt: uit de I Ching, het chakrasysteem, de kwantummechanica en ook de sterrenkunde. Human Design werd in de jaren ’90 van de vorige eeuw ontwikkeld door Robert Alan Krakower, ondernemer met een achtergrond in natuurkunde. Jouw Human Design chart vertelt je iets over jouw blauwdruk: hoe je in elkaar steekt, hoe je beslissingen maakt, wat het beste voor jou werkt op verschillende gebieden van je leven, waar je krachten en valkuilen liggen, enzovoort. Een Human Design chart bestaat uit verschillende elementen, waaronder je type, strategie, autoriteit, profiel, en niet-zelf thema. Al deze elementen lichten weer een ander aspect van jouw blauwdruk uit, en werken bovendien ook weer samen in je chart.

Human design types

Een van de belangrijkste componenten van je Human Design chart is je type. Binnen Human Design zijn er vier basistypes: de Manifestor, Projector, Reflector en Generator. Binnen de categorie van Generator wordt er nog onderscheid gemaakt tussen de ‘gewone’ Generator en de Manifesting Generator, een Generator met kenmerken van een Manifestor. Elk type heeft een eigen ‘strategie’, die laat zien hoe dit type het beste energie uitwisselt met anderen en zelf met haar eigen energie omgaat.

Wat is mijn human design type?

Om te achterhalen wat jouw Human Design type is, heb je je Human Design chart nodig. Deze kun je op verschillende websites downloaden. Je moet er wel je precieze geboortetijd voor weten. Die voer je samen in met je geboortedatum en geboorteplaats. Als je je type weet kun je al heel wat te weten komen over jezelf. Maar een Human Design chart is complex en bevat veel meer interessante elementen, die weer op unieke manieren met elkaar samenwerken. Als je écht je chart in wilt duiken en er het meeste uit wilt halen, is het het beste om een Human Design expert je chart te laten lezen. Je krijgt dan meestal ook gepersonaliseerd advies voor je dagelijkse leven.

Vergelijkbare artikelen