beauty

Zelf wenkbrauwen verven

zelf wenkbrauwen verven

“Your eyebrow lady can ruin your life faster than any man can.”

Sinds ik er een aantal jaar geleden achter kwam dat ik wenkbrauwen had (geen grap) zijn ze een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Noem het gerust een kleine obsessie. Ik ben van nature blond, en mijn wenkbrauwen ook. Wat betekent dat als ik ze niet verf, ze ook niet zichtbaar zijn.

Vriendinnen sturen mij nog regelmatig foto’s van vroeger met de vraag: waar zijn je wenkbrauwen? Niet leuk. In deze blog neem ik je mee in de wondere wereld van: zelf wenkbrauwen verven.

Beste wenkbrauwverf

De afgelopen jaren heb ik afgewisseld tussen mijn wenkbrauwen laten verven bij een schoonheidssalon en zelf verven. Nog steeds ga ik om de zoveel tijd naar de schoonheidssalon, vooral om het even netjes te laten epileren.

Maar in de meeste gevallen doe ik het gewoon zelf. Inmiddels heb ik de beste wenkbrauwverf gevonden, dus laten we daarmee beginnen.

Ik gebruik een combinatie van 2 producten, een van m’n zusjes gaf me deze tip. In eerste instantie haakte ik af omdat ik in plaats van 1, 2 producten moest gebruiken. Maar ze was nogal overtuigend.

Dus, je hebt nodig:

Zo ga je te werk:

Stap 1:
Maak je wenkbrauwen goed schoon, eventueel eerst met make-up remover en vervolgens met een wattenschijfje met warm water. Zo zorg je ervoor dat je het langst kunt genieten van het resultaat.

Stap 2:
Meng 2 cm verf met 10 druppels waterstof. Roer dit goed door elkaar, er zit een staafje om te roeren bij de verf.

Stap 3:
Breng de verf aan op je wenkbrauwen, ik doe dit rustig wenkbrauw voor wenkbrauw. Het idee is om de verf op te smeren met het staafje waar je ook mee geroerd hebt. Ik vind dit zelf niet zo praktisch, ik gebruik liever een klein kwastje.

Zelf gebruik ik het kwastje van de L’oreal Paris paradise extatic pomade wenkbrauwgel maar in principe zou je elk kwastje kunnen gebruiken.

In tegenstelling tot veel andere wenkbrauwen verven kan je hier rustig aan doen. Het maakt niet uit of de verf op je ene wenkbrauw iets langer zit dan op de ander. Je ziet niet direct een verschil in kleur, althans dat is bij mij nog nooit gebeurd. Wat bij andere wenkbrauw verven wel gebeurde (stress!!).

Stap 4:
Als je de verf op beide wenkbrauwen hebt gesmeerd dan zet je je timer op 7 minuten en wacht je rustig tot de 7 minuten voorbij zijn. Vervolgens maak je je wenkbrauwen weer schoon met een wattenschijfje met warm water.

En klaar is Kees.

Zelf wenkbrauwen verven Kruidvat

Zoals ik al zei heb ik meerdere wenkbrauw verven gebruikt, de wenkbrauw verf van de Kruidvat is er een van. Deze vond ik persoonlijk niet fijn, hij mengde niet goed. Het werd dus geen gladde brei maar een klonterig papje. Totaal niet praktisch als je je wenkbrauwen ermee moet insmeren.

Wenkbrauwen verven nadelen

Het enige nadeel van wenkbrauwen verven vind ik dat de verf de eerste 2 dagen nog een beetje op je huid blijft zitten, dit heb ik zowel als ik het bij de salon laat verven als wanneer ik het zelf doe. Het is niet heel erg, zeker als je gewoon make-up draagt valt het haast niet op. Toch houd ik er wel rekening mee, als ik wil dat m’n wenkbrauwen morgen ‘on fleek’ zijn dan verf ik ze niet vandaag maar 2 dagen eerder.

Wenkbrauwen verven hoe vaak?

Ik verf mijn wenkbrauwen ongeveer om de 3 weken. De ene keer vervaagt het iets sneller dan de andere keer. Ik heb het idee dat het in de zomer iets vaker moet vanwege zwemmen en zonlicht, in de winter doe ik het iets minder vaak.

That’s it, mijn wenkbrauw story 🙂 Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Vergelijkbare artikelen