duurzaamheid

Deze spullen kun je prima tweedehands kopen

tweedehands spullen

Lekker neuzen in tweedehands winkels en op vlooienmarkten, I love it! Je weet nooit wat je vindt, soms niets en soms een echt pareltje. Je bespaart een hoop geld en last but not least is het veel beter voor het milieu.

Hieronder een lijst met spullen die je wat mij betreft altijd beter tweedehands kunt kopen dan nieuw.

Serviesgoed

Je opa en oma hebben serviesgoed, je ouders hebben serviesgoed, jij hebt serviesgoed. Iedereen heeft serviesgoed, vaak meerdere sets.

Kringlopen puilen uit van het serviesgoed. En misschien vind je bij je eerste poging niet direct de Instagram waardige acai bowl waar je naar op zoek bent maar heb even geduld.

Met serviesgoed bedoel ik overigens borden, kommen, mokken, glazen maar ook bestek. En nee, dat is niet vies. Was het allemaal gewoon een keer op hoge temperatuur.

Boeken

Ik geef toe, soms komt er een boek uit dat je per se meteen wil lezen. Dan is het niet altijd mogelijk om ‘m tweedehands te kopen. Maar verder zijn bijna alle boeken tweedehands te koop in een kringloopwinkel of op markten, te huur bij de bibliotheek of gratis mee te nemen uit de omruil kastjes langs de weg.

Maak er ook een gewoonte van je eigen boeken uit te lenen, zo hebben meer mensen plezier van hetzelfde boek.

Meubels

Tweedehands meubels geven zoveel meer charme aan je huis dan bijvoorbeeld IKEA meubels. Dus ben je op zoek naar een nieuw meubelstuk? Plan dan een dag in om langs een aantal kringloopwinkels in de buurt te gaan of houd marktplaats een tijdje in de gaten. Er is zoveel moois te vinden.

Mijn mooiste vondst? Een lichtblauw vintage kastje met marmeren blad.

Interieur accessoires

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vazen, kaarsen standaards, spiegels en rieten mandjes. Kringloopwinkels staan er vol mee.

Kaarsen

Ik ben gek op kaarsen! Zeker in de winter, als het buiten donker en koud is wil ik het liefst m’n hele huis vol kaarsen zetten. Wat nog best een dure hobby kan zijn, maar ook kaarsen koop ik vaak bij de kringloop, zeker waxinelichtjes en dinerkaarsen zijn er altijd in overvloed.

Kleding en schoenen

Kleding en schoenen zijn de producten die het meest tweedehands gekocht worden maar nog altijd voornamelijk nieuw. En dat laatste is vaak niet nodig, de meeste van ons komen om in kleding en schoenen en kopen achteloos weer nieuwe kleding.

Kleding die vervolgens bij een opruimsessie op Vinted of Marktplaats belandt. Voor je op pad gaat om een bepaald item te kopen of te bestellen, kijk eerst eens of je ‘m misschien tweedehands kunt vinden.

Vergelijkbare artikelen