Heb ik een uitgaand ticket nodig? | Zuid Oost Azië

Azië

Je gaat voor onbepaalde tijd op reis, koopt een enkeltje Zuid Oost Azië. Voor zover de planning, je motto is ‘go with the flow’.

… totdat je er na wat browsen achter komt dat niet alle landen ditzelfde motto aanhangen. Ze zien je graag komen, maar hebben ook graag zwart op wit dat je na een aantal weken / maanden weer vertrekt.

Je hebt een uitgaand vliegticket nodig om een visum te verkrijgen, zo weet het desbetreffende land dat je het land weer verlaat voor je visum afloopt. Let op, een uitgaand vliegticket, een bus- of treinticket voldoet in de meeste gevallen niet.

Azië

Oké probleem. Daar gaat je plan, of beter gezegd, het ontbreken daarvan.

Nu is het zo dat Nederlanders vaak niet worden gezien als risico groep, met andere woorden, er is een kans dat er überhaupt niet om een uitgaand ticket gevraagd wordt of dat ze je gewoon het land inlaten nadat je je verhaal gedaan hebt. Maar wil je dit risico lopen? Je 4 opties:

PS. Wij kozen voor optie 4!

1. Je gokt het erop

Voor de daredevils onder ons… 😉

2. Je maakt zelf een uitgaand ticket

Dit hebben we even overwogen, maar vonden we net iets te spannend. Zeker omdat je niet geweigerd wil worden nadat je net helemaal vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur bent gevlogen. Mocht je wel voor deze optie willen gaan, op REISJUNK staat een stappenplan hoe je gemakkelijk een nep ticket maakt.

3. Je koopt & cancelt een ticket

Je maakt gebruik van FlyOnward, dit is een Flight Ticket Rental Service. De naam zegt het al. Deze service is ontwikkelt door een digital nomad die zelf steeds weer tegen het probleem aanliep een ticket te moeten kopen die je waarschijnlijk nooit zou gaan gebruiken. FlightOnward regelt een uitgaand ticket voor je met je naam erop, na 24 uur annuleren zij deze weer. De kosten voor een dergelijke ticket zijn $ 9,99. Voor de exacte details, bekijk even hun website.

4. Je koopt een goedkoop vliegticket

Om geen risico te lopen hebben wij voor deze optie gekozen. Via AirAsia hebben wij een goedkoop ticket gekocht van Kuala Lumpur naar Singapore. Kosten: € 17. Of we het ticket gaan gebruiken weten we nog niet, maar voor dit geld maakt dat ook niet echt uit :). Let wel op, bij sommige vliegmaatschappijen zijn er consequenties bij een ‘no show’. Check dit even voordat je de keuze maakt om een vliegticket te boeken & niet te gebruiken. Bij AirAsia is dit niet het geval.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als reizen