3 must have apps voor op reis

3 must have apps voor op reis

Ik kan me geen leven meer zonder apps voorstellen, zeker niet op reis. De 3 apps hieronder zijn wat mij betreft 3 must have apps, zet ze alvast op je telefoon voor je op je bestemming bent. Ohja, ze zijn alledrie gratis ;).

Maps.me

Maps.me, mijn allergrootste favoriet. Zoals de naam al zegt lijkt deze app op Google Maps, hij is alleen veel prettiger in gebruik (vind ik). Je download van te voren de kaart van een land / stad, welke je vervolgens offline kunt gebruiken. Het is super makkelijk om markeringen toe te voegen. Ik doe dat bijvoorbeeld van hostels waar we hebben geslapen, restaurants waar we hebben gegeten, hotspots die we hebben bezocht, noem maar op. Je kunt het natuurlijk ook makkelijk gebruiken om van te voren je reis uit te stippelen. Downloaden dus!

Prijs: Gratis
Ook offline: Ja

Uber

Ik kan me voorstellen dat je als backpacker liever met het openbaar vervoer reist, want goedkoper. Toch raad ik je aan om de Uber app te downloaden. Het verschil in kosten tussen OV en Uber is soms zo klein en het verschil in gemak soms zo groot dat het het zeker waard is om hier even naar te kijken. Zo hebben wij gisteren voor een taxi van het ene hostel naar het andere hostel (zo’n 15 minuten met Uber) € 1,02 betaald. Geloof me, ik betaal met liefde € 1,02 om niet in de brandende zon met mijn backpack te hoeven lopen.

Prijs: Gratis
Ook offline: Nee

Grab

Grab is de uber van Zuidoost-Azië, reis jij door Zuidoost-Azië dan is deze app onmisbaar. Grab noemt zich de ‘app for everything’ en dat is precies wat het is. Via Grab is het mogelijk een taxi, boodschappen en eten te bestellen. Ideaal dus.

Prijs: Gratis
Ook offline: Nee

Hostelworld

Je hebt vast wel eens van hostelworld gehoord. Zo niet: hostelworld is de booking.com onder hostels. Via hostelworld is het bijna onmogelijk om een hostel te boeken wat niet aan je verwachtingen voldoet. Je hebt echt bizar veel filters & oneindig veel reviews van backpackers die het hostel al eerder hebben bezocht. Je weet dus precies wat je boekt. De app van hostelworld is heel gebruiksvriendelijk, werkt zelfs een stuk prettiger dan de website.

Prijs: Gratis
Ook offline: Nee

Welke apps vind jij handig voor op reis?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als reizen