Indonesië reizen

Wat te doen in Kuta Lombok

Selling Belanak

Wat een verademing, Lombok, na een bliksembezoek Bali. Een bliksembezoek aangezien Bali niet helemaal ons ding was (understatement), wij vonden het veel te veel ‘zien & gezien worden’, meh.

Dus, na 3 dagen Bali op naar Lombok, ook wel het Bali van 30 jaar geleden. Het verschil merk je direct al op de airport, niet 100.000 vervelende taxi chauffeurs.

Aan het begin van ons verblijf op Lombok zijn we zo’n 5 dagen in Kuta Lombok verbleven en aan het einde weer. Tips genoeg dus 🙂

PS. Het wordt trouwens Kuta Lombok genoemd omdat je in Bali ook een Kuta hebt.

HO(S)TEL LOMBOK

Ike’s hostel

De eerste 2 nachten verbleven we in dit hotel / hostel. Super cheap: €12 per nacht voor een private room. Het heeft een tuin met hangmatten en bestaat uit houten gebouwen. Het ziet er allemaal erg schattig uit maar…

door de tuin & het feit dat alles van hout is en het overal redelijk open is heb je ook veel beestjes (niet fijn!!). Veel te grote spin in de badkamer, dikste gekko ever in de slaapkamer. Plus er sliep een pad in ons raamkozijn (op 1 meter van m’n hoofd) terwijl we nog wel op de eerste verdieping sliepen.

Ook ligt dit ho(s)tel iets buiten het centrum van Kuta, een paar minuten lopen langs een ’s avonds donkere weg. Op zich geen ramp.

Het klinkt trouwens wel best negatief zo, maar echt een prima ho(s)tel hoor :).

Bombora bungalows

Na Ike’s hostel besloten we voor meer luxe te gaan. Dit hotel staat niet op booking.com, wel te boeken via TripAdvisor en Agoda. We liepen langs dit hotel en het zag er echt heerlijk uit, zoals je ziet ;). Kost uiteraard wel een stuk meer, maar alleen het zwembad is dat al meer dan waard haha.

Bombora Bungalows Kuta Lombok

Dream Hotel

Wederom een prima hotel met zwembad 🙂 happy times! Je kunt hier kiezen tussen een houten huisje (vergelijkbaar met de houten huisjes bij Bombora bungalows) of een stenen hotelkamer. Het laatste hadden wij, wat op zich wel relaxt was. De houten huisjes zijn namelijk best wel gehorig. En er worden in Kuta Lombok echt vaak strandfeesten gegeven en er spelen live bandjes. Wat wel heel gezellig is natuurlijk maar ook voor veel lawaai zorgt tot diep in de nacht!

Rawa Lombok <3

Wow, just wow! Dit hotel was echt zooo mega chill. Een review op booking.com omschrijft het echt perfect: “Unassuming from the front but great attention to detail has been taken at every step. Awesome rooftop pool, built in hard drive in room to watch movies, nice toiletries, great WiFi on the roof. A lot quieter than many other places in Kuta due for to being further away from the mosque. Overall the best place we’ve stayed in Kuta.

Ik kan er gewoon niet over uit, dit hotel was gewoon echt het beste ever. Verblijf hier echt zeker 1 nachtje <3

ETEN LOMBOK

Zoals verwacht hebben we weer veel gegeten haha. Love it. Houd je vast want dit wordt een lange lijst…

Kenza Cafe

Dit is echt een heel hip tentje met zo’n fijne inrichting. Beetje Ibiza stijl. Het eten is echt een feestje en ziet er ook uit als een feestje. Extra leuk is de opmaak. Pretty pretty.

Sorry voor m’n Vans ;).

Kenza Cafe Kuta Lombok

El Bazar Kuta

Onze favoriet, een Marrokaans restaurant. Heel fijn en rustgevend ingericht, binnen zijn de vloer en muren van beton maar toch is het knus. Helemaal achterin een echte Marokkaanse binnentuin (althans dat denk ik :p). Het eten is heerlijk en gezond. Ze hebben ook veel sapjes die goed schijnen te zijn voor van alles en nog wat.

The Corner Boutique Cafe

Hier hebben we twee keer ontbeten, heerlijke yoghurt bowls hebben ze! Die ik echt oprecht mis.

Bucu

Dit restaurantje zit direct naast Bombora bungalows, hier hebben ze hele lekkere kip met een lemongrass sausje.

Warung Purnama

Dikke aanrader! Dit restaurantje / bar zit op de eerste verdieping en heeft uitzicht op de boulevard en het strand (hetzelfde geldt voor de 2 restaurants hieronder). Bij een warung hebben ze altijd alleen lokaal eten en bij deze warung echt lekker lokaal eten. En het kost natuurlijk weer helemaal niks. Wij hebben hier een aantal keer gegeten en alles, echt alles was lekker!

Warung Bule

Volgens mij was het de Lonely Planet die vrij hysterisch doet over dit restaurant. Het eten moest er fantastisch zijn. Het is een stuk duurder dan de rest van de restaurantjes in Kuta Lombok. Maarja, toch maar even proberen. Van buiten ziet het er niet heel gezellig uit maar binnen is het echt best leuk. Als ik het me goed herinner was de kip super lekker.

Tasty Hesty Cafe

Dit is een hostel cafe, alleen maar backpackers. Een kleine chaos, wel gezellig.

Milk Espresso Cafe

Hipster alert. Heel hip tentje, goede cappuccino! En uiteraard lekkere gezonde gerechten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN LOMBOK

As expected en zoals je hierboven leest hebben we voornamelijk gegeten. Verder hebben we 1 dag een scooter gehuurd, ik achterop (ik heb namelijk geen rijbewijs). We vonden het best spannend want Daan rijdt nooit scooter en daarnaast hadden we al net even teveel toeristen gezien die helemaal open lagen na een scooter ongeluk. Als je valt dan ben je gewoon echt de lul. Je hebt namelijk niet al teveel kleren aan en vaak ook slippers. Plus er rijden er veel zonder helm, wat ik overigens bizar dom vind. Waarom zou je in godsnaam?!

Tip van de dag: Doe gewoon een helm op, echt nobody cares hoe je er uit ziet / hoe je haar zit.

Wij zijn deze dag naar 2 prachtige stranden gereden waarvan ik van een de naam niet meer weet. Sorry!

Strand zonder naam

Op dit strand was echt bijna niemand, echt een geluksmomentje. Als je hier een dagje wil vertoeven moet je wel zelf eten & drinken meenemen. Je hebt er geen strandtenten of iets dergelijks. Verder was de stroming onwijs sterk toen wij er waren, ik weet niet of dit altijd het geval is. Maar zwemmen of snorkelen is lastig / gevaarlijk. Maar gelukkig zijn er een hoop andere plekken op Lombok waar je dit wel kunt doen.

En er is zo’n houten schommel, zeer insta waardig. Ja, ik ben me er van bewust dat ik onnatuurlijk rechtop zit.

Selling Belanak

Selong Belanak

Dit strand is een stuk drukker. Hier heb je veel strandtenten en kan je overal ligbedden en parasols huren, best fijn :). Ook is dit een goed strand om surfles te nemen, het is namelijk heel lang ondiep waardoor je niet na elke golf verzuipt. Zelf niet gedaan overigens.. (a)

Vergelijkbare artikelen