reizen Spanje

7x heerlijk eten in Valencia

eten in valencia

Wil je weten waar je lekker en leuk kan eten in Valencia? Lees dan vooral verder. Hieronder mijn favorieten voor ontbijt, lunch en diner 🙂

Dulce de leche Rufaza

Dulce de leche Rufaza, Rufaza ligt ten zuiden van het Centrum van Valencia. En wordt gezien als de hipste wijk van Valencia. Je vindt hier cafés, barretjes, hippe winkeltjes en andere restaurantjes. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Dulce de leche hier ook een locatie heeft. Er is nog een andere locatie, Dulce de leche Jesús, deze is echter minder leuk.

Je vindt hier goede koffie en wederom overheerlijke taartjes. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten maar binnen is het een stuk gezelliger! Als je binnenkomt zie je meteen een toonbank vol lekkere taartjes, mooie vintage meubeltjes, bloemen & bijzondere dingen aan de muur. Om in m’n vriend zijn woorden te spreken ‘de gezelligheid spat je om de oren’. Nou dan weet je het wel 😉

Lambrusqueria

Het beste Italiaanse restaurant in Valencia, althans dat is wat ze zelf claimen 😉 Lambrusqueria is geïnspireerd op een oude Italiaanse traditie: ‘trattorias’. In een trattoria worden voornamelijk lokale producten geserveerd voor een vriendelijke prijs. Veelal is er geen menukaart en is de sfeer vrij informeel. Met andere woorden: knus & gezellig.

Geheel volgens Italiaanse traditie bestelden wij ‘het menu’. We begonnen met diverse hapjes die we deelden: gorgonzola gemixt met mascarpone, diverse gerookte hammen & een heerlijke salade. Vervolgens kwamen de borden pasta op tafel (ook om te delen) en wederom heerlijk. Onder andere pasta met truffel, altijd goed! En als toetje tarte de chocolate & tiramisu. Dit alles uiteraard onder het genot van een wijntje & biertje.

Dus ben je op zoek naar een goed Italiaans restaurant in Valencia, ga dan zeker hierheen. Voor €25 per persoon hebben we heerlijk gegeten en gedronken. Er hangt een fijne sfeer en de bediening is goed.

Slaughterhouse

Voor de hipsters onder ons, een onontdekt ‘restaurant’, alhoewel ‘restaurant’ misschien iets te hoog gegrepen is voor Slaughterhouse. Toeristen komen hier niet, zoveel is meteen duidelijk. Het ziet er een beetje shabby uit, maar we zijn toch maar naar binnen gegaan. Combinatie van te veel honger & de geur die ons tegemoet kwam. Hamburgers! En wat voor hamburgers, heerlijke hamburgers. Niet meer en niet minder. Bij de hamburger bestel je uiteraard bier, gewoon Spaans bier.

Naast dat er hier hamburgers worden verkocht is het ook een bibliotheek. Hier en daar staan boeken, onder andere op het toilet (je zal je maar vervelen). De muziek is goed, beetje jazzy. De ober ziet er uit als een hippie, wat wil je nog meer?

Café & tapas

In het centrum ontbijten bij Café & Tapas. Hip tentje, mooie tegeltjesvloer, hip(ster) interieur. Koffie, verse jus en tostada tomate voor maar €3,40. Helemaal prima. 

La más bonita

Ben je op zoek naar het Caribische gevoel, breng dan een bezoekje aan La más bonita. Het liefst de locatie aan het strand aan het einde van de boulevard, niet die in Ruzafa. Die is ook leuk hoor, maar net iets minder 😉 Bij la más bonita waan je je in de Cariben, veel wit gecombineerd met Caribisch blauw. De taarten zijn hier een echte aanrader, zowel de Bailey’s cheesecake als de Red Velvet was heerlijk! Het is wel een erg populair tentje dus als je er zeker van wilt zijn dat je of voor op het terras zit of achter in de tuin, reserveer dan even.

El castillo de las tapas

Geef je niet veel om hoe een restaurant / café eruit ziet en wil je gewoon goedkoop drinken & eten in Valencia. Dan is dit ‘the place to go’. Bestel je hier een glas bier of sangria dan krijg je er in de meeste gevallen een gratis tapas naar keuze bij. Wil je een luxe tapas dan betaal je €0.50 extra. En nee de drank is niet extra duur, de tapas zijn prima te eten en na 2 à 3 rondjes zit je vol. Je bestelt (uiteraard) aan de bar en rekent direct ook af. Met z’n drieën hebben we hier voor €11 gegeten.

Turia marzen

Dit is een fijn tentje om te ontbijten, het bevindt zich in de Mercado Colon. De Mercado Colon is een markt net buiten Valencia. Het is eigenlijk niet echt een markt, je vindt er namelijk alleen barretjes en cafeetjes. ‘S ochtends zit je hier al direct in de zon 🙂

Vergelijkbare artikelen