reizen Singapore

Wat te doen in Singapore

The Southern Ridges Singapore

Singapore, een strenge stad. De mogelijke boetes vliegen je om de oren: roken $1.000, apen voeren $5.000, je motor laten draaien $2.000, kauwgom kauwen $1.000, eten of drinken in de metro $500.

* De bedragen zijn in Singapore dollar (SGD), 1 SGD = €0,63.

HOSTEL

5footway.inn @ China Town

By far het slechtste en duurste hostel waar we tot nu toe hebben geslapen. Wat een ellende. Ondanks de hoge hostel prijzen in Singapore besloten we na een aantal dagen in een dorm geslapen te hebben weer een privé kamer te boeken. We werden meteen afgestraft. Onze privé kamer of beter gezegd hondenhok van 2m bij 3m zonder ramen had 2 kleine mini bedjes boven elkaar. Romantisch! Verder was het personeel echt onaardig en alles was een beetje viezig. Overal lange haren iehhh.

Tip 1: Boek dit hostel niet.
Tip 2: Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een hostel in Singapore boek dan een aantal weken van te voren een hostel, dit scheelt aanzienlijk in prijs.

ETEN

Na Maleisië is Singapore wel even schrikken wat betreft prijzen van eten & drinken. Zowel in restaurants als in de supermarkt liggen de prijzen vele malen hoger: $4,50 voor een zak Lay’s chips, pardon?!

Gelukkig zijn er ook goedkope alternatieven :). Street food en night markets <3 Little India, China Town en Tiong Bahru Market.

Little India

De beste en meest indrukwekkende Little India waar we tot nu toe zijn geweest. Niet wat betreft het eten maar wel de ervaring: de kleuren, geuren en geluiden. Precies zoals je India altijd ziet in films, alleen dan schoner en minder stoffig. Echt iets wat je nog nooit gezien hebt, beloofd! Omdat foto’s meer zeggen dan 1000 woorden:

Little India Singapore

Het eten in Little India is prima, maar de butter chicken haalde het niet bij de butter chicken die we in Kuala Lumpur bij Tg’s nasi kandar hebben gegeten.

Typisch Singapore eten

Ons hostel zat midden in China Town (enige positieve wat ik over het hostel kan zeggen) en dat was fijn! We hebben heerlijk gegeten in China Town en 2 nieuwe gerechten geprobeerd die zeker de moeite waard zijn om te proeven.

#1 Popiah – het ziet er een beetje uit als een loempia alleen dan wat groter en het omhulsel is wat dunner. De vulling is heerlijk fris met onder andere wortel en kooldingetjes.
#2 Chee cheong fun –  gestoomde rijst noodle rolletjes met een zoete soja saus en sesamzaadjes. En voor de liefhebber van pittig nog een pittig sausje. Heerlijk!

Tiong Bahru Market

Dit is een Maleisische foodmarkt vlakbij de hippe buurt, meer hierover onder het kopje ‘bezienswaardigheden’. De Maleisische keuken is een mix van onder andere de Chinese, Indiase en Thaise keuken. Wat je hier echt moet proeven is:

#1 Carrot cake – deze carrot cake heeft niets te maken met de carrot cake die we in Nederland kennen. Deze carrot cake is letterlijk vertaald gefrituurde radijs met lente uitjes en ei. Je hebt 2 varianten: met en zonder zoete saus. Echt een lekker gerecht!

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Gardens by the bay

Gardens by the bay is een van Singapores top attracties en dat snap ik best. De tuinen zijn super mooi aangelegd, overal is over nagedacht, niets is aan het toeval over gelaten. In het midden van het park staan ‘super trees’, dit zijn metalen raamwerken begroeid met allerlei planten. Het ziet er een beetje futuristisch uit. Het park zelf is gratis te bezoeken, voor de flower dome, cloud forest en skyway moet je echter wel betalen. Ik had graag in de cloud forest gewild maar die was helaas gesloten vanwege onderhoud.

In de avond vindt er een lichtshow plaats, de super trees gaan dan los. Wij dachten dat het een goed idee was om de lichtshow vanaf het Sands Skypark observation deck te bekijken. Dat was het dus niet. Je zit dan zo hoog dat de lichtshow een beetje in het niet valt. Niet doen dus.

Sands SkyPark observation deck

Op zoek naar en bizar uitzicht over de stad? Koop dan een ticket ($23) voor dit observation deck. Het observation deck zit op de 56e verdieping van het Marina Bay hotel en geeft je echt een mooi uitzicht over de stad. Het lijkt me mooi hier de zon onder te zien gaan, hier waren wij net te laat voor. Wel hebben we kunnen genieten van de light & water show van het hotel.

SkyPark observation deck Singapore

The Southern Ridges

De lonely planet zegt het volgende over The Southern Ridges: “The Southern Ridges will have you walking through the jungle without ever really leaving the city”. En dat is precies wat het is. In totaal is het een 9km lange wandelroute – je kunt ervoor kiezen een kortere versie te doen –  waarbij je een stuk hoger loopt dan het niveau van de stad. Je loopt door parken en over loopbruggen waarbij je steeds een mooi uitzicht over de stad hebt. Zeker de moeite waard.

The Southern Ridges Singapore

Tiong Bahru

Singapores hipste wijk, zeg maar gerust straat. De hippe wijk bestaat uit een aantal hippe winkels, waaronder een echt mooie boekenwinkel en wat hippe & dure restaurantjes. Van een echte wijk kan je echter niet spreken, tenzij wij de helft over het hoofd hebben gezien maar dat denk ik niet. Anyway, de boekenwinkel heeft echt de mooiste boeken ooit. Hebben hebben! En buiten staat er een snoepautomaat met boeken. Zo leuk! De boeken zijn ingepakt, dus het in een surprise welke je krijgt. Mooi concept.

Al met al is Singapore een leuke stad om een paar dagen door te brengen. En het hoeft niet duur te zijn, echt niet.

Vergelijkbare artikelen