Maleisië reizen

Eten in George Town | Hier moet je zijn & hier niet

Eten in George Town, de verwachtingen zijn hoog. George Town is door CNN verkozen als Asia’s greatest street food city én staat bekend als Malaysia’s food capital. Lonely Planet durft zelfs te zeggen dat George Town ’the food capital of the world’ is.

Tipje van de sluier: het eten in George Town heeft ons (zelfs met torenhoge verwachtingen) niet teleurgesteld.

ETEN IN GEORGE TOWN (& DRINKEN)

Veggielicious cafe

Hier hebben we niet gegeten maar wel de allerlekkerste kokosnootmilkshake ooit gehaald. Zo lekker dat we weer terug zijn gelopen om er nog een te kopen en waarschijnlijk staan we morgen weer voor de deur.

Hong Kee Wan Tan Mee

Een van de weinige tentjes / restaurants in George Town waar geen backpacker te bekennen is, dat zijn de beste! Heeeeerlijke bbq pork met honingsaus, fried rice en dim sum soep gegeten. Kosten: 27,90 RM (iets meer dan €5).

Tai Tong restaurant

Veel lovende reviews op Tripadvisor (over met name de dim sum) brachten ons bij Tai Tong. En wat was de dim sum lekker. Wat super leuk is, er lopen 3 serveerders constant met karretjes rond waarop alle dim sum, fried dim sum & pastries uitgestald zijn. Ze leggen met liefde uit wat wat is en je kunt aanwijzen welke je wilt. Super handig. We hebben zoveel mogelijk geproefd, helaas niet alles want dat paste niet… In totaal waren we RM 59,00 kwijt. Geen geld! PS. Onderstaand is uiteraard slechts een klein deel van wat we allemaal gegeten hebben ^^.

Update 2022: Vanwege covid lopen ze niet meer rond met karretjes, links achterin het restaurant staat een kar met dim sum waar je kunt kiezen welke je wilt. 

eten in george town

Seoul delicious

Doet zijn naam 100% eer aan. Een Koreaanse food truck die je op vrijdag tot en met m zondag kunt vinden in een zijstraatje van Lebuh Chulia (straatnaam). Korean mixed rice met kip gegeten en als bijgerecht kimchi. De eigenaar vertelde ons dat Koreanen kimchi bij zowel ontbijt, lunch als avondeten eten. De Korean mixed rice was goddelijk, de kimchi helaas een beetje te spicy voor ons.

Street sushi

Street sushi vind je in het rijtje van Seoul delicious (hierboven). Gewoon doen :).

eten in george town

The Mugshot Café

Hipster cafeetje, niet al te goedkoop. Wel heerlijke grote cappuccino’s. Ook de yoghurt is de moeite waard voor als je een keer geen zin hebt in het standaard hostel ontbijt: toast met jam.

Y not cafe restaurant bar

Dit café staat goed aangeschreven op Tripadvisor. Zwaar overrated wat ons betreft, het eten was zeer middelmatig. Waarschijnlijk een goede rating gekregen van backpackers die niet zo van lokaal eten houden. Ohja en de mayonaise was op. Oprecht, hoe kan de mayonaise op zijn? Dat gebeurt bij mij thuis zelfs nooit. Zeer teleurstellend. De patat was wel lekker trouwens :).

Kim Haus

Een Japans café, restaurant, bar en loft. Alles in 1 dus. Heel erg tof ingericht, zeker een kijkje waard. Maar… eet je hier niet helemaal vol. Echt best duur & daarnaast komt er nog 16% boven op de prijzen op de menukaart (belasting + service tax). Dit is bij de meeste restaurantjes al inbegrepen.

The Safe Room

Hier alleen een ijsje gegeten, niet zomaar een ijsje. Misschien wel een van de beste ijsjes ooit: de choconana. De naam zegt het al banaan met chocolade. Het ijs wordt allemaal gemaakt van verse ingrediënten en dat proef je :).

Vegetarian Falafel

Een absolute aanrader is het kraampje met falafel tegenover de Tipsy Tiger. Fantastische falafel wrap (goed gevuld!) heerlijke falafel plates met zelfgemaakte hummus, knoflook en salade. Het kraampje staat er elke dag van 18.00-0.200.

Ludwig

Voor het meest Instagram waardige (en lekkere) ijsje wat je in lange tijd zult fotograferen ga je naar Ludwig. Ook de ijskoffie en homemade lemonade zijn heerlijk. 

HANJAN

HANJAN is een Koreaans restaurant en perfect voor een iets luxer avondje uit. Fijne ambiance en goede mocktails. Houd je niet van spicy eten? Geef dan van te voren aan dat je de pittige saus apart of niet wilt. 

Wil je meer foto’s zien? Bekijk dan onze insta @foodiefoodpacker. Hier vind je foto’s van alle gerechten die wij eten.

Vergelijkbare artikelen