Wat te doen in Málaga?

wat te doen in Malaga

Na Barcelona, Madrid en Valencia is het tijd voor een stedentrip naar Málaga. Málaga ligt in het zuiden van Spanje wat betekent: veel kans op zon en warmte. Iets waar ik zo ontzettend naar verlang in de gure Nederlandse wintermaanden. Ik had van te voren weinig verwachtingen (behalve zon), maar wat een leuke stad is dit zeg.

In dit artikel deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden en wat handige tips.

Hotel Málaga

Aan hotels en airbnbs in Málaga geen gebrek. Er zitten een paar grote hotelketens waaronder ibis hotel en NH Hotel Group maar er zijn ook veel kleine appartementencomplexen.

Wij verblijven in Malasaña 51. Een prima appartement met een heel fijn terras waar we de ochtendzon hebben op het ommuurde terras. Oftewel koffie en ontbijt in de zon én zweten!! Toch zou ik dit appartement niet per se aanraden, het ligt aan de ‘verkeerde’ kant van de rivier, liever heb je je slaapplaats aan de kant van het oude centrum. Net iets praktischer.

Málaga restaurants

Antigua casa del guardia

Dit is de oudste wijnbar van Málaga, hier bestel je een wijntje voor tussen de €1.20 en €1.60 welke direct uit het vat wordt getapt. Bestellen én drinken aan de houten bar. Je kunt ook een (bruine) fles bestellen die ook vers uit het vat getapt wordt. Wordt de bel geluid? Helaas geen rondje van de zaak, maar een teken dat de barmannen fooi hebben gekregen.

Las Merchanas

Authentieke en betaalbare tapas. Hier zit je gegarandeerd tussen de locals. Ze hebben diverse locaties, check van te voren even welke er open is, alhoewel dit ook geen garantie is. Wij hebben een aantal keer voor een dichte deur gestaan maar die ene keer dat hij niet dicht was was het waard.

De gamba’s en patatas bravas alioli zijn een aanrader. Ohja, zorg dat je je woordje Spaans klaar hebt want Engels wordt er niet gesproken 😉

Chirinquito la malagueta

Dé strandtent voor sardientjes en sangria met je voetjes in het zand. Verderop zit een soortgelijke tent maar deze is iets gezelliger en meer tafels in de zon.

Rukula

In een woord: een heerlijk(!!) vegan afhaaltentje, voor als je een keer niet uit eten wil. Wel aan de ‘verkeerde’ kant van de rivier. Maar absoluut het loopje waard.

Museums Málaga

Of je nu wel of geen fan bent van de hop on hop off bus, als je meerdere museums in Málaga wil bezoeken is het voordelig om een 24 of 48 uurs kaart te kopen voor de hop on hop off bus waarmee je gratis toegang hebt tot de meeste musea.

Picasso Museum Málaga

Picasso is geboren in Málaga en hoewel hij na 10 jaar verhuisd is zijn de Malaquenos erg trots op het feit dat hij in Málaga geboren is. Het Picasso Museum is dan ook een must see when in Málaga.

Naast het Picasso Museum is het ook mogelijk het geboortehuis van Pablo Picasso te bezoeken, hier hangen enkele van zijn werken maar is wat mij betreft niet de moeite waard. Het plein waar het geboortehuis aan ligt is wel een bezoekje waard. Hier staat ook een prachtig standbeeld van de beste man.

Museum Pompidou Málaga

Mijn persoonlijke favoriet. Dit museum ligt aan de boulevard en de ingang is te herkennen aan een kubus bestaande uit diverse kleuren, van buiten lijkt het erg klein maar niets is minder waar.

Het Centre Pompidou Málaga is een dependance van het gelijknamige museum uit Parijs. Het is een museum voor moderne kunst.

Museum Pompidou Málaga

Thyssen museum Málaga

Het Carmen Thyssen Museum is een kunstmuseum waarbij de vaste collectie 19e-eeuwse Spaanse schilderkunst laat zien. De tijdelijke collectie bestaat op dit moment Belgische kunstenaars zien. Ik ben zelf geen grote fan van schilderkunst, maar voor zij die dat wel zijn een aanrader.

Het gebouw is overigens prachtig!

Fiets tour Málaga en fiets huren

Je bent Nederlander of je bent het niet. Fietsen door een andere stad is altijd leuk, ja altijd. Wij boekten een tour via Bike Tours Málaga (met Nederlandse gids). Dit was echt top, de tour was ontzettend leuk, veel van de stad gezien en ook veel over de stad geleerd. Daarna hebben we de fiets nog een aantal uur gehouden om zelf rond te crossen, ook prima te doen.

Rooftop bar Málaga

Dé rooftop bar van Málaga is die van het Marriot Hotel, het Marriot Hotel ligt naast de Kathedraal oftewel middenin het centrum. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over zowel de binnenstad als de haven.

Rooftop bar Málaga

Handige tips

Nog enkele handige tips:

Lock and relax

De naam zegt het al ‘Lock and relax’. Als je nog niet kunt inchecken is dit de perfecte plek om je bagage achter te laten. Vlakbij de plek waar je met de trein aankomt vanaf de airport of vertrekt naar de airport. Kost nog geen tientje ✌🏻.

Trein Málaga airport naar centrum

Vanaf Málaga airport neem je de trein naar Málaga centrum. Het zijn slechts 4 stops en kost €2.50. Bij de ticketautomaat staan medewerkers om je te helpen dus het kan niet fout gaan. Voor dit stukje hoef je echt geen taxi te nemen.

Veel plezier in Málaga!