recepten

5 gezonde en lekkere tussendoortjes

5 gezonde en lekkere tussendoortjes

’S ochtends eet ik een bak kwark of havermout en drink een glas verse jus en een kop thee. En dan – elke dag weer – rond een uur of 11 krijg ik trek. Mijn ontbijt is verteert (denk ik), de lunch is nog te ver weg. Een goed moment om te gaan snaaien. Niet dus… Koek en snoep vult niet en is ook nog eens ontzettend ongezond. Ik zorg er dus altijd voor dat ik een gezonde en lekkere snack bij me heb.

5 gezonde en lekkere tussendoortjes:

– 2 knäckebröd sesam met een halve avocado en een hardgekookt ei. Ik gooi het eigeel altijd weg, dat vind ik zo ontzettend droog, bah!
– 2 knäckebröd met rosbief en een snufje zout. Ik voeg eigenlijk nooit zout toe bij eten, ik ben van mening dat er al veel te veel zout zit in alle producten die wij eten. Maar op rosbief is een uitzondering, het is gewoon zoveel lekkerder met een beetje zout.
– 2 knäckebröd met pindakaas en een halve geprakte banaan erop.
– Een handje blauwe bessen, lekker zoet (als het goed is!). Dus net een snoepje.
– Een tros blauwe druiven, het liefst zonder pit. Ook hiervoor geldt, lekker zoet dus een goede vervanging voor snoep.

blauwe bessen

Dan rond een uur of 3 krijg ik weer trek en eet ik weer een van bovenstaande snacks. Noten zijn trouwens ook altijd een goed idee, maar vind ik gewoon net iets minder lekker. De laatste tijd koop ik ook wel eens van die doosjes met rozijnen. Wat je vast ook als kind kreeg 😉 Ook heerlijk zoet!

Deze gezonde tussendoortjes zijn onder andere tot stand gekomen tijdens mijn #sugarchallenge. Tijdens deze challenge at ik 3 weken geen snoep, koek, chips, toetjes en taart. En dat ging me zo goed af dat ik deze gezonde gewoonte wil doorzetten. En het is zo fijn als iedereen zich heeft dik gegeten aan snoep dat ik me nog lekker gezond voel.

Vergelijkbare artikelen