ayurveda recepten

Gembershot maken (recept)

gembershot

Een gembershot is gezond en lekker. Alhoewel de meningen over dat laatste verdeeld zijn.

Zo maak je voor een hele week gembershots voor een fractie van de prijs.

Is een gembershot gezond?

Een gembershot is absoluut gezond, mits je het bij één shot per dag houdt en je er geen liters van drinkt. De gezondheidsvoordelen van gember shots zijn hetzelfde als die van gemberthee, -poeder en -supplementen.

Let op: hoewel gembershots gezond zijn, is het slim om goed te kijken naar de ingrediënten van de specifieke shot, de ene gembershot is de andere niet. In sommige gember shots zitten naast gember allerlei ongezonde toevoegingen.

Wat is een gembershot?

Een gembershot is niets anders dan geconcentreerd of versgeperst gembersap, eventueel gecombineerd met andere kruiden. Vaak wordt er citroen en kurkuma toegevoegd aan de gembershot maar er zijn nog veel meer opties.

Gembershot recept

Er zijn twee manieren om gember shots te maken: met gekookte gember & met rauwe gember. De shots met rauwe gember zijn heftiger (lees: scherper) dan de shots met gekookte gember.

Ingrediënten

200 gram biologische gember
1 biologische citroen
1 liter water
2 eetlepels kurkuma
Snufje zwarte peper

Bereiding

Optie 1
Schil en rasp de gember, voeg deze samen met de kurkuma toe aan 1 liter water. Breng het water aan de kook, kook het geheel enkele minuten en laat vervolgens afkoelen. Wanneer het mengsel is afgekoeld voeg je het sap van de citroen en de zwarte peper door het mengsel. Giet het geheel door een zeef en klaar is je gembershot.

Optie 2
Schil de gember en snijd in stukken, voeg de gember samen met alle andere ingrediënten in een blender. Blend het geheel zo goed mogelijk, giet het mengsel vervolgens door een zeef. Druk het papje aan met een lepel zodat je zoveel mogelijk van de vloeistof over houdt.

Hoe lang kan je zelfgemaakte gembershots bewaren?

Zelfgemaakte gember shots kan je 7-10 dagen in een afgesloten fles in de koelkast bewaren.

Vergelijkbare artikelen