gezondheid

Hoe gebruik je een tongschraper?

hoe gebruik je een tongschraper

Het gebruik van een tongschraper is makkelijk:

1. Ga voor de spiegel staan, open je mond en steek je tong een beetje uit.

2. Plaats het ronde / boogvormige gedeelte van de tongschraper voorzichtig op de achterkant van je tong, zo ver je kunt. Om te voorkomen dat je gaat kokhalzen kun je in het midden van je tong beginnen om aan het gevoel van een tongschraper te wennen, later kun je dan steeds een beetje verder naar achter gaan.

3. Vervolgens haal je de schraper over je tong en trek je het langzaam van achteren naar het puntje van je tong. Doe het nooit andersom maar altijd van achter naar voren. Druk ook niet te hard, je wilt geen smaakpapillen beschadigen!

4. Maak de tongschraper na elke ‘schraap beurt’ schoon. Dit kan met een tissue of gewoon onder de kraan. Daarnaast was ik mijn tongschraper wekelijks grondig door deze even te koken of mee te draaien in de vaatwasser.

5. Ikzelf schraap meestal drie keer, een keer in het midden, een keer rechts en een keer links. Als het goed is zie je na 3x ook dat je tong schoner is dan ervoor.

Soms is drie keer niet voldoende en moet je een aantal keer meer schrapen voor je tong schoon is. Dit kan je zien aan de tongschraper zelf, als er nog veel slijm op de tongschraper zit, schraap dan een paar keer extra.

Foutje gezien? Mail naar info@limoeniszoet.nl

Vergelijkbare artikelen