Consuminderen blog #3

consuminderen blog

Ja ja, het is weer zo ver. Mijn maandelijks blog over mijn tweedehands aankopen. Het consuminderen komt nog niet helemaal tot uiting, maar nutteloze aankopen zijn het zeker niet.

In totaal heb ik in november €139.02 uitgegeven en wel aan de volgende items:

– Aloë vera plant €6
– Tweedehands kleding €47.50
– Keukenspullen €14
– Smyle tandpasta tabletten (2x) €7.61
– Kruik met kruikzakken €8.45
– Sieraden €6.50
– Foam roller €5
– Tijd voor jezelf pakket €3
– Kerst- en verjaardagscadeaus €40.96

Aloë vera plant via marktplaats

Voor het eerst in mijn leven heb ik een plant via Marktplaats gekocht en dat ging mega soepel. Ik wilde graag een aloë vera plant maar ben er recent achter gekomen dat ook planten nogal een milieu impact hebben, vandaar mijn zoektocht naar een tweedehands plant.

Op Marktplaats vond ik er een, twee straten verder. Ik blij, zij blij.

Tweedehands kleding

Inmiddels kom ik de winter wel door, ik heb 2 shirts gekocht om in te sporten, 2 joggingbroeken een paarse turtle neck en een truitje van H&M.

– Taupe shirt H&M €6.35
– Zwart shirt H&M €6.84
– Roze joggingbroek H&M €10.03
– Paarse joggingbroek H&M €9.48
– Truitje H&M €8.45
– Paarse turtle neck Shein €6.35

Keukenspullen

Met de keukenspullen die ik deze maand vond ben ik echt heel erg blij. Ik vond een hele mooie keukenweegschaal, een soortgelijke had ik al maar deze is helaas na vele jaren kapot gegaan. Ook de cast iron pan en maatschep worden dagelijks gebruikt.

Smyle tandpasta tabletten

Zoals jullie weten zijn we overgestapt op tandpasta tabletten, even wennen maar verder helemaal prima. Het enige nadeel is dat tandpasta tabletten een stuk duurder zijn dan tandpasta tubes. Via Vinted vond ik 2 glazen potjes voor maar €7.61 incl. verzendkosten. Nieuwprijs: €5.99 per potje.

Kruik met kruikzakken

Twee weken geleden is mijn kruik midden in de nacht ontploft, niet heel fijn. Ik had altijd een plastic kruik maar zie het niet zitten om nog een keer drijfnat wakker te worden, dus ben dit keer gegaan voor een metalen kruik. Minder comfortabel maar wel veiliger.

Sieraden

Een vriendinnetje verkocht twee super lieve gouden kettinkjes op Vinted en ik moest ze gewoon hebben. So I got them, tot nu toe elke dag om dus een goede aankoop.

Foam roller

Het schijnt dat spanning en/of stress zich op kan hopen in je kuiten en dat je dit eruit kan masseren met een foam roller. Het schijnt ook dat als je dit voor het slapen gaan doet je beter slaapt. Ik ben nogal gevoelig voor dit soort weetjes én voor tips om lekker te slapen, dus: foam roller it is. Ik vond een nieuwe bij de kringloop voor maar €5.

Tijd voor jezelf pakket

Last but not least kocht ik een tijd voor jezelf pakket met daarin een magazine, canvas tas, dagboek, posters en mooie ansichtkaarten. Het magazine heb ik gelezen tijdens een rustgevende badsessie, het dagboek gaat onder de kerstboom voor mijn zusje en ansichtkaarten verstuur ik regelmatig.

Verder heb ik nog een aantal cadeaus gekocht, waar ik natuurlijk niet over kan uitweiden.