duurzaamheid

Tandpasta tabletten (review)

tandpasta tabletten

Net als bijna ieder ander poets ik mijn tanden al mijn hele leven met tandpasta, ik kon me dan ook niet zo goed voorstellen hoe het zou zijn om mijn tanden te poetsen met een tablet.

Ik besloot het te proberen, met name om plastic tubes te besparen. Want gedurende je leven gaan er flink wat plastic tandpasta tubes doorheen, stuk voor stuk gemaakt van aardolie.

Daarnaast blijft vaak 5 – 20% van de tandpasta achter in de tube, tenzij je de tube net als ik open knipt ;). Veel verloren tandpasta dus.

Bovendien zijn tandpasta tubes lastig te recyclen omdat ze uit een mix van plastic bestaan.

Kortom, redenen genoeg om naar alternatieve opties te kijken.

Ik gebruik op dit moment de Smyle tandpasta tabletten omdat deze het goedkoopst was maar mocht er een ander merk tandpasta tablet in de aanbieding zijn dan kies ik de volgende keer die.

Hoe werken tandpasta tabletten?

Simpel, je stopt een tablet in je mond en kauwt erop tot je de tablet in kleine stukjes / brokjes hebt gekauwt. Vervolgens maak je je tandenborstel nat en poets je je tanden precies op dezelfde manier als dat je het met tandpasta uit een tube zou doen.

De brokjes tandpasta lossen vanzelf op en er ontstaat schuim, vanaf hier merk je geen verschil tussen poetsen met tandpasta vs. poetsen met tabletten.

In het begin is het even wennen dat je moet kauwen én dat je brokjes tandpasta in je mond hebt maar ik vind dit slechts een klein nadeel ten opzichte van de vele voordelen. Probeer het vooral zelf!

Tandpasta tabletten: wat vindt de tandarts?

Ik heb mijn tandarts en mondhygiëniste gevraagd wat zij van tandpasta tabletten vinden. Beide gaven aan dat het een prima alternatief is voor tandpasta, de bestanddelen zijn hetzelfde.

Het is aan jou of je het poetsen op deze manier prettig vindt.

Tandpasta tabletten met & zonder fluoride

Er zijn tabletten met fluoride en tabletten zonder fluoride. Ik heb deze keer gekozen voor tabletten met fluoride, omdat dit meer lijkt op mijn vorige tandpasta.

Vergelijkbare artikelen