recepten

Overheerlijke (vega) kipsalade met mango en geitenkaas

kipsalade met mango en geitenkaas

Eerlijk is eerlijk, salades zijn over het algemeen niet m’n ding. Maar deze kipsalade met mango en geitenkaas is echt heel erg lekker, misschien wel de lekkerste ooit. Perfect voor warme dagen met een biertje ernaast, het liefst een Coronita natuurlijk. Het is gewoon een recept van Albert Heijn dus niet heel moeilijk om te maken & je hebt ook geen ingewikkelde ingrediënten nodig.

De foto’s zijn van 2 weken geleden toen ik een weekendje naar Valencia was. Ik mis de zon en het dakterras! Binnenkort zal ik ook mijn favoriete eettentjes in Valencia met jullie delen. Stay tuned!

kipsalade met mango en geitenkaas

Boodschappenlijstje voor 4 personen

 • Pijnboompitten
 • Mango (1)
 • Knoflookteen (1)
 • Olijfolie (4el)
 • Verse spinazie (300gr)
 • (Vega) kipfilet (300gr)
 • Gemengde sla (300gr)
 • Geitenkaas met honing (125gr) of geitenkaas zonder honing en dan zelf honing toevoegen

In het recept staat ook nog komkommer (1/2) en balsamicoazijn (4el) maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker dus heb ik achterwege gelaten.

Bereiden

Ook het bereiden van de salade is geen rocket science.

 1. Pijnboompitten even roosteren in een koekenpan zonder boter of olie. Goed met de pan blijven schudden, voor je het weer zijn ze zwart (been there done that). Erna apart laten afkoelen.
 2. Schil de mango, om niet teveel van de mango weg te hoeven gooien kan je ook proberen de schil eraf te trekken, als de mango goed rijp is gaat dit heel gemakkelijk.
 3. Knoflook fijn snijden. Als er in het recept staat snijden & ik gebruik toch de knoflookpers dan doe ik er altijd een extra teentje bij omdat je meer knoflook weggooit.
 4. Doe 2el olijfolie in de pan en fruit de knoflook even, gooi vervolgens de spinazie erbij. Elke keer als de spinazie geslonken is gooi je er een nieuwe hand bij. Indien nodig uit laten lekken in een zeef / vergiet.
 5. Vervolgens bak je de (vega) kip in een koekenpan. Uiteraard doe je dit in olijfolie 🙂 Je kunt ervoor kiezen om nog peper / zout toe te voegen. Wat mij betreft is peper voldoende, ik probeer zo weinig mogelijk zout toe te voegen aan eten. We krijgen al genoeg binnen.
 6. Verdeel de sla over de borden en voeg alle ingrediënten toe, dus de spinazie, kip, mango, geitenkaas en pijnboompitten.

Eetsmakelijk! Ook een makkelijk gerecht om van te voren te maken voor als je in het park of op het strand gaat eten. Of als lunch mee naar werk 🙂

Vergelijkbare artikelen