Wortels bewaren

wortels bewaren

Daar zit je dan met je kilo wortels… Geen paniek, je hoeft ze niet allemaal in een keer op te eten en weggooien hoeft ook niet. Wortels kun je namelijk prima langere tijd bewaren, in dit artikel leg ik uit hoe je dat kunt doen.

Hoe lang wortels bewaren?

Een wortel met loof kun je als je er niets mee doet zo’n 2 dagen bewaren, wortels zonder loof kun je tot 2 weken bewaren mits ze in een gesloten geperforeerde zak zitten. Dit klinkt tegenstrijdig, gesloten en geperforeerd maar dat is nu eenmaal hoe het is.

De reden dat je wortels zonder loof langer kunt bewaren is omdat het loof vocht onttrekt uit de wortel, dit zorgt ervoor dat de wortel slap wordt. Iehh!

Wortels bewaren in water

De makkelijkste manier om wortels te bewaren is door deze in water te zetten. Snijd de loof van de wortels (als deze er nog aan zit), maak de wortels schoon en snijd ze in stukken.

Stop alle wortels in een glazen pot en vul deze tot het randje met water, zorg ervoor dat de wortels onder water staan. Gedaan? Op deze manier kun je de wortels tot wel 30 dagen bewaren. Easy peasy!

Wortels bewaren in diepvries

Ook wortels kan je in de diepvries bewaren, mits je ze in reepjes of plakjes hebt gesneden. Daarnaast is het van belang dat je de wortels zo’n 2 minuten blancheren voor je ze invriest.