Avocado’s zijn heerlijk, tot ze het niet meer zijn. Met deze handige tips bewaar je je avocado zo lang mogelijk, zo voorkom je voedselverspilling #nofoodwasteplease.
Tip: check voor je de avocado enthousiast doormidden snijdt of deze rijp is. Dit doe je door het ‘kontje’ eraf te halen, is het vlakje onder het kontje bruin? Dan is de avocado overrijp. Is deze mooi groen? Dan kan je een perfecte avocado verwachten. Yaaay!!
Avocado bewaren in koelkast
Een avocado ‘rijpt’ rustig door wanneer je deze op kamertemperatuur bewaar, iets wat je natuurlijk liever niet wil als de avocado al eetrijp is maar je deze nog niet direct op wil eten.
Bewaar avocado’s daarom liever in de koelkast, dan blijven ze met gemak een aantal dagen langer goed.
Halve avocado bewaren
Ook een halve avocado bewaar je het liefst in de koelkast om hem langer goed te houden. Hoe precies? Dat kan op verschillende manieren, voor elke manier geldt in ieder geval dat je de avocadopit altijd in de helft laat zitten die je wil bewaren.
Avocado bewaren met citroen
Verder helpt het – ja echt! – om de avocado te besprenkelen met citroensap. Wanneer ik deze methode gebruik dek ik de avocado altijd af met een siliconen avocado cover / food hugger, dit voorkomt mede dat het vruchtvlees verkleurt.
Ook kun je de avocado in een bakje water leggen met de snijkant naar beneden, 24 uur later is je avocado dan nog zo goed als nieuw.
Een manier om je halve avocado tot wel 5 dagen goed te houden is door deze in een afgesloten bakje te bewaren met een halve (rode) ui of een gesnipperde ui erbij.
Avocado invriezen
Avocado kan je net als andere soorten fruit gewoon invriezen. Dit doe je door de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en de avocado helften of blokjes (net wat jij handig vindt) in te vriezen.