Consuminderen blog #1

consuminderen blog maand 1

De eerste maand van mijn jaar (sep ‘22 – aug ‘23) consuminderen zit er op. En ik moet zeggen, het is me best goed afgegaan.

In totaal heb ik deze maand €141.84 besteed aan spulllen buiten vaste kosten zoals huisvesting, verzekeringen, eten en drinken etcetera om. En wel aan deze dingen:

– Resty sleep tape €12.95
– Parelketting €3.36
– Dagboek schrift €1
– Klairs fundamental nourishing eye butter €39
– Tweedehands jurken €19.26
– Demiracle pure jade gua sha set €11.99
– Off-grid homestead bundle (100+ e-books) €54.28

Resty sleep tape

Ik had gewild dat iemand mij eerder op het bestaan van mond tape had gewezen, maar beter laat dan nooit. Ik ben bijna door de eerste 60 stuks slaap tape heen en heb alvast nieuwe besteld.

Mond tape, ook wel slaap tape is tape die je op je mond plakt zodat je met je mond dicht slaapt. Met je mond dicht slapen heeft vele gezondheidsvoordelen én zorgt ervoor dat je de volgende dag niet met een droge mond wakker wordt. Ik ben fan!

Overigens hoop ik wel dat ik op den duur geen tape meer nodig heb om met mijn mond dicht te slapen, de tijd zal het leren.

Parelketting

Al vanaf het eerste moment dat we op reis waren had ik mijn oog laten vallen op de parelkettingen die ze zowel in Thailand als op Bali overal verkopen. Zeker met een gebruinde huid zorgt zo’n ketting ervoor dat je outfit een instant upgrade krijgt. Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb ik er een gekocht.

parelketting

Dagboek schrift

Journallen is voor mij een essentieel onderdeel van mijn dag. Ik voel me gewoon een stuk fijner als ik ‘s ochtends de tijd neem om mijn gedachten op papier te zetten. Het maakt mijn hoofd niet alleen leeg maar zorgt er ook voor dat ik mijn prioriteiten veel beter op een rijtje heb.

Klairs fundamental nourishing eye butter

Deze oogcrème is een van de fijnste oogcrèmes die ik ooit heb gebruikt. Mega zacht en hydraterend, precies hoe een oogcrème zou moeten zijn.

Een vriendinnetje begon een webshop en toen toch niet, dus ik kon de oogcrème voor een mooi prijsje overnemen: €19.50 in plaats van €24.95.

Tweedehands jurken

Ik heb zoals (met mezelf) afgesproken geen nieuwe kleding gekocht, wel heb ik drie fantastische tweedehands jurken gekocht in de meest amazing tweedehands winkel ooit. De jurken zijn allemaal van goede kwaliteit dus ik hoop er lang mee te kunnen doen.

tweedehands jurken

Helaas voor jullie heb ik ze gekocht in een tweedehands winkel in Ho Chi Minh, Vietnam.

Demiracle pure jade gua sha set

Hoewel ik vrij strict ben wat betreft mediaconsumptie moet ik eerlijk toegeven dat ook ik soms verdwaald raak op YouTube. Van de ene gua sha tutorial viel ik in de andere en voor ik het wist kocht ik een gua sha set.

Achteraf had ik de gua sha set prima tweedehands kunnen kopen, op Vinted zijn er vele te koop voor een mooi prijsje. Daar had ik helaas niet aan gedacht op het moment dat ik op ‘kopen’ klikte. Al doende leert men.

Kijk dus eerst op Vinted voor je deze nieuw koopt. Let wel even goed op dat je echt een tweedehands set koopt, er zitten namelijk ook bedrijven op Vinted.

Off-grid homestead bundle (100+ ebooks)

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij heel heel heel erg belangrijk, ik vind het dan ook geen enkel probleem om geld te besteden aan een cursus, training of ebook. Ik houd ervan om mezelf uit te dagen, om iets nieuws te leren.

Deze off-grid homestead bundle met meer dan 100 ebooks kon ik dan ook niet weerstaan. De bundel bevat ebooks over nagenoeg ieder onderwerp waar ik me voor interesseer: van duurzaam leven tot fermenteren, van tiny houses tot medicinale planten, van minimalisme tot tuinieren. Als ik door alle ebooks scroll dan voel ik me net een kind in een snoepwinkel. Kortom, hier kom ik de winter wel mee door.

Op naar oktober!