Thailand

Bangkok: hotel, streetfood & fiets tour

bangkok thailand

Voor de derde keer in mijn leven vlieg ik naar Thailand, Bangkok om precies te zijn. Met een reden, Thailand is een prachtig land en Bangkok een fantastische stad. Mits je niet bij Khao San Road blijft hangen.

De meeste reizigers verblijven slechts 1 tot 2 nachten in Bangkok, het is echter de moeite waard iets langer te blijven. Breng een bezoek aan de historische stad Ayutthaya, maak een boottocht over de Chao Praya, een fiets tour door de ‘real Bangkok’ of doe je tegoed aan al het heerlijke eten op de vele night markets en in China Town.

Waar ligt Bangkok?

Bangkok, of Krung Thep Maha Nakhon zoals de Thai de stad noemen ligt in de gelijknamige provincie. De stad heeft ruim 10 miljoen inwoners, de provincie telt ruim 21 miljoen inwoners.

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en ligt aan de rivier de Chao Phraya. Thailand is een land in Zuid-Oost Azië en grenst aan Maleisië, Myanmar, Cambodja en Laos.

Hotel Bangkok

Zoals elke metropool heeft Bangkok honderden hostels en hotels. Van goedkoop tot onbetaalbaar. Wij verbleven in Villa Phra Sumen Bangkok, een absolute aanrader.

hotel bangkok

Villa Phra Sumen Bangkok ligt op zo’n 30km van de internationale luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi Airport. Dit is de luchthaven waar jij – als je vanaf Amsterdam vliegt – hoogstwaarschijnlijk ook landt.

Een taxi van de luchthaven naar dit hotel kost zo’n 300 baht, omgerekend 8 euro. De taxi service op het vliegveld is goed geregeld, als je door de douane naar buiten loopt zie je een aantal witte ‘palen’ waar je een nummer trekt die je verwijst naar de taxistandplaats waar je heen moet.

Het hotel ligt net buiten het drukke centrum, als je bij het zwembad ligt vergeet je haast dat je je bevindt in een drukke Aziatische hoofdstad. Heel fijn! Verder zijn de kamers ruim, schoon en heb je een eigen balkon. Ohja en uiteraard is er airco. Voor welk hotel je ook kiest, zorg ervoor dat je airco op de kamer hebt. Het kan nogal warm worden in Bangkok.

Bangkok streetfood

Bangkok streetfood, nomnomnom. Langs de weg staan op veel plekken kraampjes waar gekookt en gegeten wordt. Bij deze kraampjes, waar je voor zo’n 50 baht (€1,40) een hele maaltijd kunt krijgen zie je vooral veel locals eten. Ik denk dat dat komt omdat alle gerechten alleen in het Thais staan, oftewel je hebt geen idee wat je bestelt.

Deze kraampjes hebben wij overgeslagen. Wel hebben we heerlijk gegeten op de Jodd Fairs. Jodd Fairs is een night market waar je niet alleen eten kunt kopen, maar ook kleding, sieraden en gadgets. En je kunt er je nagels laten doen. Het eten is hier iets duurder dan bij de kraampjes langs de weg, ook is de markt een struk georganiseerder. Het had qua opzet net een market in Nederland kunnen zijn.

bangkok streetfood

Ook zijn wij een avond naar China Town geweest waar we wederom voortreffelijk hebben gegeten. In China Town zijn bijna alle menu’s zowel in het Thais als in het Engels dus dat is wel praktisch.

bangkok thailand

Fiest tour Bangkok

Een absolute must is de fiets tour door Bangkok van Co van Kessel. Er wordt beloofd dat je de ‘real Bangkok’ te zien krijgt en daar is niets aan gelogen. De rijdt met de fiets door allerlei smalle straatjes en steegjes waar je zelf never nooit niet zou komen. Zo krijg je een beter beeld van de stad en hoe de lokale mensen wonen. Zo’n 5 jaar geleden heb ik deze fiets tour ook als eens gedaan, desondanks genoot ik er deze keer weer net zoveel van. Twee woorden: doe het. Je zult er geen spijt van krijgen.

Bangkok corona

Vlak voor wij naar Bangkok vlogen heeft Thailand de corona regels versoepeld. Om Thailand in te komen hoeven gevaccineerden geen test meer te doen, ook is de quarantaine verplichting vervallen.

Het enige wat je van te voren moet regelen is de zogenaamde Thai Travel Pass. De Thai Travel Pass moet je minimaal enkele dagen voor je aankomst in Bangkok aanvragen. De aanvraag procedure is vrij simpel, je moet enkele documenten uploaden: kopie paspoort, kopie covid vaccinaties, verklaring reisverzekering* met minimale dekking van $10,000. Verder moet je nog wat standaard gegevens invullen, waaronder het adres van het hotel waar je verblijft en een contactpersoon voor noodgevallen.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om het land binnen te komen als je niet gevaccineerd bent, hier geleden alleen andere regels voor.

*Wij hebben een all risk reisverzekering bij Aegon afgesloten. Via een link kun je een reisverklaring aanvragen voor het land waar je naar toe gaat, deze ontvang je binnen 24 uur (in het Engels). Super goed geregeld.

Vergelijkbare artikelen