Thailand

Trein Bangkok Chiang Mai

trein bangkok chiang mai

Met de trein van Bangkok naar Chiang Mai is een aanrader. Je hebt de keuze tussen een nacht- of dagtrein.

De meeste backpackers kiezen voor de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai, dit scheelt een reisdag én een nacht in een hostel. Het is ook mogelijk om een dagtrein te nemen, vooral omdat het landschap waar je doorheen rijdt prachtig is. Zeker het overwegen waard als je iets meer tijd hebt.

De trein is online te boeken via 12Go Asia. De tickets zijn een dag van te voren op te halen bij het treinstation. Gaat je trein na 08.30? Dan kun je de tickets de dag zelf ophalen.

De trein gaat langs diverse stations, wij namen de trein van Bang Sue Junction naar Chiang Mai met een reisduur van 11 uur en 39 minuten, afstand: 751km. Deze lijn heet de 7 Special Express DRC en vertrekt om 08.50 ‘s ochtends.

Kosten trein Bangkok naar Chiang Mai

De kosten voor de trein zijn 28,50 euro per persoon als je online via 12Go Asia boekt. Mogelijk is het goedkoper als je langer van te voren plant én als je de tickets koopt op het treinstation in plaats an via 12Go Asia.

Kies absoluut voor een wagon met airco. Een tripje naar het toilet zonder airco en je weet dat het bedrag wat je voor de airco betaalt het meer dan waard is. Houd er wel rekening mee dat het dus een stuk kouder is dan buiten, reis daarom altijd met lange broek en zorg dat je een shirt met lange mouwen of trui bij de hand hebt. Het is altijd weer een verrassing hoe laag de airco staat.

De treinen rijden over het algemeen keurig op tijd en zijn schoon. Om de twee uur komt er een man om de vloer schoon te vegen, loopt er personeel langs met een vuilniszak om afval op te halen en ook de wc’s zijn netjes. Vlak na vertrek krijg je een lunchbox met daarin rijst, curry, water, een zoete bapao met bonen erin en nog wat kleine snacks. Oftewel, alles is top geregeld.

En ja, het uitzicht is prachtig dus mocht je de tijd hebben kies dan zeker voor de dagtrein. Het eerste stuk rijd je nog door steden, maar al snel zijn de landschappen prachtig en zie je slechts hier en daar een verdwaald hutje of bootje.

Nachttrein Bangkok Chiang Mai boeken

Ga je toch liever voor de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai? Houd dan rekening met een gebroken nacht. De nachttrein is luxer dan de nachttrein, wel is het zo dat het licht gedurende de hele nacht aanblijft in de coupe, met name vervelend voor degenen die bovenin het stapelbed liggen. Een slaapmasker is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast zijn de bedden vrij hard.

Vergelijkbare artikelen