Pai: Hotel, Pai Canyon & Pai Night Market

pai thailand

Pai is een klein stadje in de provincie Mae Hong Son, nog iets verder richting het noorden dan Chiang Mai. Pai heeft ongeveer 2.250 inwoners, eigenlijk is het dus meer een dorp dan een stad.

Hotel Pai

Een fijn hotel om te verblijven in Pai is het Sawasdeepai River Resort aan de rivier de Pai. Hoewel het ‘resort’ heet, verwacht geen luxe. Er hangt een laidback / hippie achtige sfeer maar de kamers zijn schoon en er is airco. Ook is er een fijn zwembad.

Het resort bevindt zich op net buiten het centrum, met enkele minuten open bevind je je in het hart van Pai. Ideaal dus.

Een nadeel: het internet is echt 3x niks.

Pai Night Market

Pai heeft iedere avond een Night Market waar je voor een prikkie ontzettend lekker kunt eten. De markt is ongeveer een kilometer lang en bestaat voornamelijk uit kraampjes met etenswaren. Je kunt gerust meerdere avonden op de markt eten, er is namelijk een grote diversiteit aan eten.

pai night market

Kies voor de lekkerste pita falafel uit je leven, waarbij de falafel voor je neus wordt bereid. Verser kan niet! Indiase dahl met knoflook naan brood. Veggie pad Thai, potato wedges, gyoza’s of lasagne. Het maakt niet uit wat je kiest, het is allemaal verrukkelijk.

Geen zin om te eten op de night market?

Breng dan een bezoek aan Café Pai voor een heerlijke lunch. Ga naar Ganita café Pai voor de meest fantastische vegetarische en veganistische gerechten en shakes. Vegan Snickers shake anyone?

Voor een avondje uit ga je naar Art in Chai, een heerlijk tentje met de beste vibes. Denk: kleurige muren met prachtige muurschilderingen en nog mooiere kleden en doeken, wierook en een open mic (lees: live muziek) op de donderdagavond vanaf 19.30. Wat een fijne plek is dit.

Bezienswaardigheden Pai

In Pai kun je je gemakkelijk enkele dagen vermaken, hieronder de highlights.

Pai Canyon

Op zoek naar wat spanning en sensatie? Breng dan een bezoek aan de Pai Canyon. De Pai Canyon ligt op zo’n 8km afstand van het centrum van Pai, met de scooter ben je er zo.

Via een stenen trap loop je richting de Canyon, eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht én begint het spannende gedeelte. De Canyon is vrij te betreden en beklimmen, via smalle paadjes met aan beide kanten een diepe afgrond kun je verder de Canyon op. Er zijn geen hekken en één misstap kan je je leven kosten, dus doe voorzichtig!

pai canyon

Zorg ervoor dat je wandelschoenen aan hebt en met kinderen is het absoluut niet aan te raden. Je kunt er ook voor kiezen bovenaan de trap te blijven, waar het uitzicht ook prachtig is.

Pai Memorial Bridge

Tha Pai Memorial Bridge of Tha Pai World War II Memorial Bridge, is een oude houten / stalen brug. De brug is niet meer in gebruik voor het normale verkeer maar je kunt er nog wel overheen lopen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde het Japanse leger een route hebben van Chiang Mai naar Mae Hong Son om Birma aan te vallen, dat op dat moment een kolonie van het Verenigd Koninkrijk was. Om de route vast te stellen, werd in 1941 de brug gebouwd over de Pai-rivier (Tha-Pai-rivier in de buurt van het dorp Tha Pai) waarbij olifanten werden gebruikt om bomen uit de jungle te slepen en dorpelingen te dwingen om te werken.

De brug zelf is niet heel bijzonder maar het stukje geschiedenis maakt het toch de moeite waard om een kijkje te nemen. De brug ligt op zo’n 10km van het centrum van Pai, ook hier ben je zo met de scooter. In tegenstelling tot wat Tripadvisor adviseert hoef je hier absoluut geen tour of iets dergelijks voor te boeken, je kunt er prima op eigen houtje heen.

Pai Bamboo Bridge

De Pai Bamboo Bridge is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De bamboo bridge heeft in totaal een lengte van 800 meter en is echt mooi gemaakt. Het bamboo kraakt onder je voeten wanneer je erover heen loopt maar de manier waarop het is gemaakt geeft je toch het gevoel veilig te zijn. Ook de omgeving van de brug is prachtig, een echte highlight.

Tip: koop wat vissenvoer, dan komen naast de vele goudvissen ook meervallen een kijkje nemen.

Vlakbij de Bamboo Bridge bevindt zich ook een waterval, leuk om na de bridge even te stoppen om een frisse duik te nemen. De entree hiervoor is 200 baht.

Breathwork Journey

Niet bang voor een (mogelijk) spirituele ervaring? Maak dan kennis met de kracht van ademhaling. De Breathwork Journey van Holly bij Bodhi Tree Yoga Pai is fantastisch, wat een ervaring.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Thailand