Thailand

Chiang Mai: hotel, bezienswaardigheden & restaurants

Tempel Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand. De stad heeft ruim 125.000 inwoners, en is dus vele malen kleiner dan Bangkok. Dat merk je direct, het is veel minder hectisch en er hangt een relaxte sfeer. Fijn, zeker na de chaos van Bangkok!

Hotel Chiang Mai

Ben je op zoek naar een hotel in Chiang Mai? Bekijk dan zeker Lamphu House. Lamphu House Chiang Mai bevindt zich in het oude centrum binnen de stadsmuren, op een steenworp afstand van de Sunday Night Market.

Het hotel heeft een groot zwembad, de kamers zijn netjes en de cappuccino’s heerlijk. Voor een standaard tweepersoonskamer betaal je omgerekend €18 per nacht.

Tempel Chiang Mai

Ben je in Chiang Mai, dan mag een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep tempel niet ontbreken. De tempel bevindt zich op de Doi Suthep, een berg die vanaf verschillende plekken in Chiang Mai goed te zien is.

De Wat Phra That Doi Suthep tempel is een van de historisch en spiritueel belangrijkste plaatsen in Thailand en zowel populair onder Thaise als buitenlandse toeristen.

Niet alleen de tempel zelf is de moeite waard, ook het uitzicht over Chiang Mai is adembenemend.

Entree voor de tempel kost 30 baht per persoon, omgerekend €0,82. Er zijn verschillende manieren om bij de tempel te komen, de rode ‘TukTuk’ auto’s die je overal in het centrum van Chiang Mai ziet brengen je erheen voor 30 baht per persoon, mits er nog meer toeristen zijn die op dat moment heen willen. Zijn er geen andere toeristen, ga er dan vanuit dat je flink wat meer betaald.

Sunday Night Market Chiang Mai

Iedere zondag van 4 uur ‘s middags tot middernacht wordt het centrum van Chiang Mai omgetoverd tot Night Market.

Er is muziek en er wordt van alles verkocht: eten, kleding, gadgets, souvenirs. Ook zijn er pop-up massage salons waar je voor 80 baht een half uur lang een massage krijgt. Vooral van dat laatste wordt gretig gebruik gemaakt, het is dan ook een hele ervaring om een massage te krijgen midden op een levendige night market.

Chiang Mai kent nog vele andere Night Markets, waaronder de Chiang Mai Night Bazaar. De Night Bazaar is helaas niet meer wat het geweest is. Door covid zijn nagenoeg alle winkels gesloten, het komt nu net weer een beetje op gang. De overdekte markt heeft plaatsgemaakt voor enkele kraampjes langs de weg.

Restaurant Chiang Mai

Aan restaurants geen gebrek in Chiang Mai, van Thais tot Indiaas, van vegan tot Italiaans.

Vegan restaurant Chiang Mai

Hét vegan restaurant van Chiang Mai is Goodsouls Kitchen. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, Goodsouls Kitchen heeft van alles een vegan variant. En daarmee bedoelen we echt alles, pizza, pasta, burger, salade, wraps, bowls, curry, noodles en ga zo maar door..

Goodsouls serves plant-based food that satisfies your appetite, supports a healthy lifestyle and nurtures your soul.

Café Chiang Mai

Een leuk café om ‘s avonds een drankje te doen is Chai Restaurant, er hangt een leuke sfeer en er is elke avond live muziek. Chai restaurant bevindt zich op een drukke hoek aan de rand van de oude stad. Vlakbij de bumrung buri market.

Bumrung Buri Market (Night Market Chiang Mai)

De Bumrung Bur Market is naast de Chiang Mai poort en naast Chai restaurant. Op deze Night Market hebben wij meerdere avonden heerlijk gegeten. Gyoza’s, pad thai, traditional Thai noodles, mango sticky rice, kokosnoot pudding en meer 🙂 absolute aanrader om hier te eten.

Lunch Chiang Mai

Een lekker lunch tentje als je zin hebt in een westerse lunch is Bowls&Breads.

Chiang Mai Elephant Sanctuary

Wat absoluut niet mag ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan Chiang Mai is een bezoek aan een Elephant Sanctuary. Ontzettend indrukwekkend!

Zip line Chiang Mai

Een van mijn persoonlijke hoogtepunten was zip lining. Roetsj van boomtop tot boomtop, geniet van het uitzicht en de thrill.

Vergelijkbare artikelen