Bietenburger zelf maken

recept bietenburger

Lucky me, ik heb een nieuw kookboek gekocht. En niet zomaar een kookboek maar het River Cottage boek met gezonde recepten voor iedere dag. Gisteravond hebben ik bietenburgers gegeten met een sausje van avocado. Goddelijk! En ook nog eens super gezond.

recept bietenburger

Ingrediënten bietenburger

  • 200 gram rauwe bietjes
  • 1 middelgrote wortel
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 tl tamari of sojasaus (dit is niet exact hetzelfde maar vergelijkbaar genoeg)
  • 75 gram havervlokken
  • 1 ei
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • zonnebloemolie
  • zout & peper
  • ciabatta of stokbrood, net wat je lekker vindt

Ingrediënten avocadosausje

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gram kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • handvol koriander, bieslook of bladpeterselieblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • het sap van een halve citroen of het sap van een hele limoen
  • zout & peper

Bietenburger bereiden

Doe de bietjes, wortel, ui, knoflook, kikkererwten en tamari in een mixer of met een staafmixer en mix tot het een fijne textuur heeft. Vervolgens voeg je de havervlokken, het ei, de komijn, koriander, zout en peper toe. Meng alles goed tot je een dikke pasta over hebt. Verdeel de pasta in vieren, je gaat namelijk 4 bietenburger maken.

Verhit een koekenpan en schenk hier zoveel olie in dat de bodem bedekt is met een dun laagje. Bak de bietenburgers ongeveer 10 minuten, keer ze af en toe om. Uiteindelijk wordt de buitenkant iets knapperig en de binnenkant moet goed heet zijn!

Avocadosausje bereiden

Snijd de avocado’s en tomaatjes in kleine stukjes. Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom. That’s about it 🙂 Het is het lekkerst om de avocado stukjes niet helemaal fijn te prakken.

Vervolgens smeer je je ciabatta broodje in met het avocadosausje en doe je je bietenburger erop. Eetsmakelijk!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als recepten