ayurveda recepten

Warme chocolademelk maken (vegan)

chocolademelk maken

Zodra het buiten kouder wordt krijg ik enorm veel zin in warme chocolademelk, het liefst met een grote dot slagroom.
De chocolademelk in horecagelegenheden wordt meestal gemaakt met volle (koe)melk en zit boordevol calorieën en suikers. Tijd voor een gezonde, vegan variant!

Chocolademelk maken met cacaopoeder

Deze lactosevrije, vegan chocolademelk maak je met cacaopoeder. Daarnaast heb ik enkele kruiden toegevoegd die verwarmend, aardend en helend zijn.

Ingrediënten voor 1 mok chocolademelk

250 ml rijstmelk (ik gebruik de biologische ongezoete rijstdrink van Bio+)
1 eetlepel cacaopoeder
¼ theelepel kaneel (gemalen)
¼ theelepel gember (gemalen)
¼ theelepel kardemom (gemalen)

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een klein pannetje en verwarm het geheel. Blijf constant roeren met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Zodra de chocolademelk warm is, is het klaar. Het hoeft niet te koken.

Oh en had ik al gezegd dat deze chocolademelk zo ontzettend lekker is? Geniet ervan <3 Nog even kort de gezondheidseffecten van de toegevoegde kruiden in deze heerlijke chocolademelk.

Kardemom

Kardemom staat in Ayurveda bekend om zijn verwarmende en ontgiftende effecten die helpen bij het verminderen van de ophoping van ama (afvalstoffen) in het lichaam en het behouden van een goede gezondheid.

Gember

Het gebruik van gember heeft in Nederland de afgelopen jaren een vlucht genomen, vanwege de smaak en de eigenschappen. Gember wordt ook wel het detox kruid genoemd. Gember is goed voor de spijsvertering en heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het kan helpen tegen koorts, verkoudheid en keelpijn. Ook heeft gember verwarmende effecten.

Kaneel

Kaneel is rijk aan antioxidanten met ontstekingsremmende effecten, dit kan helpen bij het verhogen van je weerstand.

Vergelijkbare artikelen