ayurveda recepten

Golden milk / kurkuma latte (recept)

golden milk kurkuma latte

Golden milk, ook wel bekend als kurkuma latte, is een ayurvedisch drankje waarbij het hoofdbestanddeel kurkuma is. De kurkuma geeft het drankje de gouden gloed waar het zijn naam aan te danken heeft. Er zijn allerlei varianten van golden milk, vandaag deel ik een basis recept.

Is kurkuma latte gezond?

Kurkuma (curcuma longa), ook wel geelwortel, is een specerij afkomstig van de wortelstokken van de curcuma longa. Binnen de ayurvedische geneeskunde staat kurkuma bekend als een van de meest geneeskrachtige kruiden die er bestaan.

Kurkuma wordt onder andere ingezet als natuurlijk antibioticum. Ook heeft kurkuma een kalmerend effect op de spijsvertering en een reinigend effect op de lever. Kortom, een golden milk a day keeps the doctor away.

Lees ook: wat is kurkuma en is het gezond?

Golden milk recept

Door de kokosolie en ahornsiroop is de smaak van deze golden milk veel minder heftig dan je misschien verwacht bij een drankje gebaseerd op kurkuma.

Ingrediënten (1 mok)

200 ml amandelmelk
½ theelepel kurkuma (gemalen)
¼ theelepel kaneel (gemalen)
¼ theelepel zwarte peper (gemalen)*
½ theelepel kokosolie
½ eetlepel ahornsiroop

*De zwarte peper zorgt ervoor dat de werking van kurkuma versterkt wordt én dat de kurkuma beter opgenomen wordt door het lichaam.

Bereiding

Breng de amandelmelk samen met de kurkuma, kaneel en zwarte peper aan de kook. Laat het geheel minimaal 10 minuten opwarmen, zorg ervoor dat het niet kookt. Zet het vuur uit en roer de kokosolie en ahornsiroop door het mengsel. Schenk de golden milk door een zeef en serveer.

Vergelijkbare artikelen