La historia de nachos | DE GROTE NACHO TEST

de grote nacho test

Jawel, even terug naar 1943 het jaar van een van de belangrijkste ontdekkingen in de wereldgeschiedenis van de mens: de nachos.

Tijdens de tweede wereldoorlog besloot een groepje Texaanse vrouwen er eens even tussenuit te gaan om net over de grens in het Mexicaanse Piedras Negras te gaan shoppen. Na een (uiteraard) uitputtende dag kregen ze toch wel enigszins trek en besloten het lokale restaurant van Ignacio Anaya binnen te stappen. De beste man was eigenlijk al bezig met het afsluiten van zijn dag om lekker met een cerveza van het avondzonnetje te gaan genieten, desondanks was hij niet te beroerd om deze mooie vrouwen nog even van een gerechtje te voorzien.

Ignacio’s creatieve brein probeerde, met de beperkte middelen die hij aan het eind van de dag nog tot zijn beschikking had, toch iets moois op tafel te toveren. Hij dacht: weetje wat ik knip die tortilla’s die ik nog heb in driehoekjes. Dat ziet er leuk uit, dan frituur ik ze nog eventjes en ooohja nog wat kaas en jalapeƱos eroverheen. Dit zou best eens lekker kunnen worden. Vervolgens deed hij het geheel nog 5 minuten in de oven om wat extra indruk te maken, perfecto! Eenmaal bij de tafel aangekomen introduceerde Ignacio (afgekort ook wel ‘Nacho’ genoemd door zijn vrienden) zijn gerecht met een sierlijke handbeweging als: ‘Nachos eeespeciales’! Buen provecho seƱoritas, en de rest is geschiedenis..

Tijd voor DE GROTE NACHO TEST!