gezondheid

Deodorant zonder aluminium

deodorant zonder aluminium

Fris ruiken vind ik belangrijk, heel belangrijk. Mijn gezondheid vind ik nog net iets belangrijker. Daarom wilde ik al een tijdje overstappen naar een deodorant zonder aluminium, alcohol en parabenen. Maar dan zonder te gaan stinken.

Na een kleine zoektocht heb ik ‘m gevonden, een deodorant zonder aluminium die heerlijk maar dan ook echt heerlijk ruikt. Lekkerder dan alle deo’s die ik hiervoor heb gebruikt. Zo lekker dat ik zelfs al een aantal mensen aan mijn oksel heb laten ruiken (vies, ik weet het). Maar ja, je bent enthousiast over iets of je bent het niet.

De deo is van het merk Salt and Stone en ik heb de geur Lavender & Sage. Oftewel Lavendel & Salie. Hij bevat geen aluminium, alcohol, parabenen en sulfaten. En je koopt ‘m hier.

Zoals je hieronder op de foto ziet is het een stick die je onder je oksel moet smeren. Met 2 à 3 strookjes per oksel heb je al voldoende om de dag door te komen. Hij is wel wat duurder dan een normale deo, maar je doet er ook een stuk langer mee.

Op sommige plekken op internet staat trouwens dat deze geur voor mannen is. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom.

Nuud deo

Voordat ik bovenstaande deo vond kocht ik op aanraden van collega’s vol verwachting de anti-odorant van Nuud. Misschien heb je ‘m wel al eens langs zien komen. Zo niet, Nuud is een 100% natuurlijke vegan deodorant zonder aluminium, alcohol, kunstmatige geurstoffen en chemicaliën.

Van te voren was ik al gewaarschuwd dat je Nuud even de tijd moet geven. Je lichaam moet na jaren van ‘normale’ deo wennen aan deze deo. Grote kans dat je in het begin een beetje zou ruiken & zweten. Ook is het idee dat je de deo in het begin wat vaker gebruikt, bijvoorbeeld dagelijks en dit vervolgens afbouwt naar ongeveer 1 à 2 keer per week. Zo ver ben ik niet gekomen..

Na 3 weken heb ik het opgegeven. Ik bleef onfris ruiken en ook zweette ik veel meer dan normaal.

Maar probeer het vooral zelf uit, want ik ken dus meerdere mensen die lyrisch zijn over Nuud. Ik zou dan wel beginnen met een starter pack van Nuud, ik begon meteen enthousiast met een smarter pack wat uiteindelijk zonde van m’n geld was.

Vergelijkbare artikelen