gezondheid

Deodorant zonder aluminium

deodorant zonder aluminium

Fris ruiken vind ik belangrijk, heel belangrijk. Mijn gezondheid vind ik nog net iets belangrijker. Daarom wilde ik al een tijdje overstappen naar een deodorant zonder aluminium, alcohol en parabenen. Maar dan zonder te gaan stinken.

Na een kleine zoektocht heb ik ‘m gevonden, een deodorant zonder aluminium die heerlijk maar dan ook echt heerlijk ruikt. Lekkerder dan alle deo’s die ik hiervoor heb gebruikt. Zo lekker dat ik zelfs al een aantal mensen aan mijn oksel heb laten ruiken (vies, ik weet het). Maar ja, je bent enthousiast over iets of je bent het niet.

We Love deodorant

De deo is van het merk We Love The Planet is de winnaar. Ik heb de geur Original Orange. Deze deodorant bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Hij ruikt mega fris. Je schuift de deodorant uit en moet dan een beetje drukken zodat hij niet weer inschuift, maar verder niets op aan te merken. Het enige nadeel vind ik dat de verpakking voor zover ik kan zien niet recyclebaar is, dus ik denk dat ik wanneer deze op is voor de smeerbare deodorant in een aluminium bakje ga. Het bakje kan ik dan hergebruiken.

Salt and Stone deodorant

Eerder gebruikte is de deodorant van het merk Salt and Stone, met de geur Lavender & Sage. Oftewel Lavendel & Salie. Ook deze bevat geen aluminium, alcohol, parabenen en sulfaten. Ik vond deze op zich fijn, hij smeert iets gemakkelijker dan de deodorant van We Love The Planet, deze kan soms een beetje brokkelen.

Zoals je hieronder op de foto ziet is het een stick die je onder je oksel moet smeren. Met 2 à 3 strookjes per oksel heb je al voldoende om de dag door te komen. Hij is wel wat duurder dan een normale deo, maar je doet er ook een stuk langer mee.

Op een gegeven moment brak de plastic verpakking waardoor ik ‘m helaas niet meer zo goed kon gebruiken, ook het feit dat de verpakking van plastic is vind ik een nadeel.

Op sommige plekken op internet staat trouwens dat deze geur voor mannen is. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom.

Nuud deo

Voordat ik bovenstaande deo vond kocht ik op aanraden van collega’s vol verwachting de anti-odorant van Nuud. Misschien heb je ‘m wel al eens langs zien komen. Zo niet, Nuud is een 100% natuurlijke vegan deodorant zonder aluminium, alcohol, kunstmatige geurstoffen en chemicaliën.

Van te voren was ik al gewaarschuwd dat je Nuud even de tijd moet geven. Je lichaam moet na jaren van ‘normale’ deo wennen aan deze deo. Grote kans dat je in het begin een beetje zou ruiken & zweten. Ook is het idee dat je de deo in het begin wat vaker gebruikt, bijvoorbeeld dagelijks en dit vervolgens afbouwt naar ongeveer 1 à 2 keer per week. Zo ver ben ik niet gekomen..

Na 3 weken heb ik het opgegeven. Ik bleef onfris ruiken en ook zweette ik veel meer dan normaal.

Maar probeer het vooral zelf uit, want ik ken dus meerdere mensen die lyrisch zijn over Nuud. Ik zou dan wel beginnen met een starter pack van Nuud, ik begon meteen enthousiast met een smarter pack wat uiteindelijk zonde van m’n geld was.

Vergelijkbare artikelen