gezondheid

Evi Hanssen: Sinds ik niet meer drink

Evi Hanssen Sinds ik niet meer drink

Zoals jullie weten speel ik al enige tijd in mijn hoofd met het idee om te stoppen met alcohol. Of in ieder geval voor langere tijd geen alcohol te drinken. Onlangs ben ik na ruim 3 weken geen alcohol te hebben gedronken toch weer gezwicht. Dat betekent echter niet dat ik het opgegeven heb.

Ik weet dat het moment gaat komen, ik weet alleen nog niet wanneer. Tot die tijd laat ik me inspireren door anderen die mij voor zijn gegaan. Deze week heb ik het boek van Evi Hanssen, Sinds ik niet meer drink gelezen.

Evi Hanssen alcohol

De relatie die Hanssen met alcohol had is (denk ik) vergelijkbaar met de relatie die veel van ons met alcohol hebben. Alcohol was een te groot onderdeel van haar leven maar ook weer niet dusdanig groot dat ze werd gezien als alcoholist of een vrouw met een alcoholprobleem.

Toch besloot ze na de zoveelste kater het roer om te gooien. Het begon met een challenge van een jaar, maar het lijkt erop dat ze alcoholvrij blijft. Sinds 1 januari 2022 is Evi Hanssen alcoholvrij, inmiddels dus ruim 2 jaar.

Je kunt haar alcoholvrije avonturen volgen op Instagram:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Evi Hanssen (@sindsiknietmeerdrink)

Boek Evi Hanssen – Sinds ik niet meer drink

In het boek ‘Sinds ik niet meer drink’ houdt Hanssen een dagboek bij waarin ze haar ervaring beschrijft met het niet meer drinken.

Het boek leest makkelijk weg maar is zeker geen hoogstaande literatuur. Het fijne – en tegelijkertijd minder fijne – aan het boek is dat ze haar alcoholvrije leven in het begin niet ervaart als rozengeur en maneschijn. Pas na een jaar lukt het Hanssen echt de voordelen te zien van een alcoholvrij leven. Fijn, omdat het denk ik een realistisch beeld geeft. Minder fijn, omdat het de stap naar stoppen met alcohol moeilijker kan maken.

Ook maakt het boek maar weer eens duidelijk hoe genormaliseerd alcohol is in onze samenleving. Wel alcohol drinken is meer geaccepteerd dan geen alcohol drinken.

Het boek is een aanrader als je op zoek bent naar een makkelijk boek over een alcoholvrij leven.

Vergelijkbare artikelen