Gember bewaren

Gember bewaren

Gember bewaren: hoe bewaar je gember? In dit artikel deel ik drie manieren waarmee je gember 2 weken tot 1 jaar kunt bewaren.

Verse gember bewaren

Verse gember kan je het beste in de koelkast bewaren, dan blijft het het langst goed. Snijd of schil de gember niet, rol de gehele gemberwortel in een stukje keukenpapier en doe deze in een afgesloten (papieren) zak of glazen pot.

In de koelkast blijf gember 2 tot 3 weken goed. Een stuk langer dan in de fruitschaal!

Gember bewaren in de vriezer

Gember kan je ook prima invriezen. Je kunt de verse gember alvast snijden, schillen of raspen en vervolgens in kleine stukjes invriezen zodat je telkens een portie uit de vriezer kunt pakken.

Je kunt er ook voor kiezen om de hele gember in te vriezen en een stukje af te snijden- of raspen op het moment dat je het nodig hebt. Dit kan gewoon van het bevroren stuk, je hoeft de gember niet eerst te ontdooien.

Gember invriezen met of zonder schil

Of je de gember invriest met of zonder schil is dus aan jou, net wat je handig vindt.

In de diepvries blijft gember ongeveer 6 maanden goed.

Verse gember drogen

Wil je gember nóg langer kunnen bewaren? Dan kun je de gember drogen. Dit doe je door de gemberwortel te raspen, vervolgens verdeel je de rasp over een plaat met bakpapier. Laat dit 3-4 dagen drogen in een koele, droge en goed geventileerde ruimte. Na dit proces bewaar je de gedroogde gember in een glazen pot.

Gedroogde gember is ongeveer 1 jaar houdbaar.