Scheerzeep: dit is de beste scheerzeep <3

scheerzeep

In een wereld waar steeds meer mensen beseffen dat het zo niet langer kan, dat we niet plastic kunnen blijven consumeren in de mate waarop we dat nu doen maakt scheerzeep – naast vele andere producten – zijn comeback.

Scheerzeep is terug van weggeweest, vroeger (without wanting to sound too old) was het gebruik van scheerzeep in plaats van scheerschuim de standaard. Sterker nog, scheerschuim kwam pas rond de jaren 60 op de markt.

Recentelijk ben ik overgestapt op scheerzeep, of een ‘shaving bar’ zoals de hippe merken het tegenwoordig noemen en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben.

Hoe gebruik je scheerzeep?

Het gebruik van scheerzeep is super makkelijk, je maakt de zeep / bar nat door het even onder de kraan te houden. Vervolgens wrijf je deze heel kort tussen je handen en ontstaat er schuim, veel schuim. Het schuim smeer je – net als je met scheerschuim zou doen – op de plek die je gaat scheren. Niets meer en niets minder.

Beste scheerzeep

Ik moet toegeven dat ik tot nu toe slechts 1 soort scheerzeep / shaving bar hebt gebruikt. Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat dit een van de beste is, als dat niet de beste.

Happy Soaps shaving bar

Ik heb de Happy Soaps shaving bar kokos met kokosolie, shea butter en vitamine E en deze is echt geweldig. Hij scheert nog zachter en gladder dan de scheerschuim die ik hiervoor gebruikte. Ook ruikt deze bar vanwege de kokos niet normaal lekker. Na mijn eerste scheerbeurt heb ik vrienden en familie deze scheerzeep getipt.

Vanzelfsprekend bevat de shaving bar zelf geen plastic en ook geen microplastic en is de verpakking van recyclebaar karton. Ook bevat deze bar geen echte zeep, zeep heeft namelijk een hoge pH-waarde en sterk ontvettende eigenschappen wat helemaal niet fijn is voor je lichaam. Het zorgt voor irritatie, uitdroging en mogelijk zelfs een onbalans van de pH-waarde van je huid. Kortom, dit wil je niet.

Houd je niet van kokos? Niet getreurd, er zijn ook verschillende andere varianten waaronder: lavendel, aloe vera en gember.

Beste scheerzeep voor vrouwen

De shaving bar van Happy Soaps is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Ook voor de intieme zones, als ingrediënt wordt namelijk een milde schuimvormer gebruikt zonder sulfaten. Verder bestaat de bar slechts uit natuurlijke oliën en boter.