Herbruikbare wattenschijfjes (review)

Inmiddels ben ik groot fan van herbruikbare wattenschijfjes maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Wegwerp wattenschijfjes zijn natuurlijk super makkelijk in gebruik, maar ook echt vervuilend en relatief kostbaar.

Voorheen gebruikte ik altijd de tippys classic of Derlon wattenschijfjes bij de Dirk omdat deze super zacht en betaalbaar zijn. Vooral het zachte zocht ik terug in herbruikbare wattenschijfjes, dat je er qua kosten op vooruit gaat is slechts een leuke bijkomstigheid.

Beste herbruikbare wattenschijfjes

Na vele merken getest te hebben, waaronder de reinigingspads én gezichtsreiniging wanten van de HEMA, de (prijzige) bamboe wattenschijfjes van myfoodways.nl en die van Kruidvat durf ik met 100% zekerheid te zeggen dat ik de beste herbruikbare wattenschijfjes heb gevonden. Zoek niet verder!

Herbruikbare wattenschijfjes Action

De beste herbruikbare wattenschijfjes koop je gewoon bij de Action. Deze wattenschijfjes zijn simpelweg fantastisch, het materiaal (katoen) is heel erg zacht en voelt prettig aan op je huid. Dit veranderd niet nadat je de wattenschijfjes wast. Zoals zij zelf zeggen, deze watjes zijn ‘de perfecte vervangen voor wegwerp wattenschijfjes’.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, een setje bestaat uit 10 wattenschijfjes en kost slechts €1.99. Daarnaast zit er een handig waszakje bij zodat de watjes niet gaan zwerven in de wasmachine.

Herbruikbare wattenschijfjes wassen

Herbruikbare wattenschijfjes kan je dus gewoon wassen in de wasmachine tegelijk met andere was. Ik was ze meestal mee met een was op 40 of op 60 graden en dat gaat prima. Dan komen ze er weer als nieuw uit. Net zo fluffy en zacht als toen ik ze net kocht. Ik heb ze al een paar maanden en ze hebben nog helemaal geen gebruikssporen. 

Herbruikbare wattenschijfjes review

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik lang niet enthousiast over alle herbruikbare wattenschijfjes, maar nu ik de juiste heb gevonden ben ik er vrij zeker van dat ik niet meer terugga naar wegwerp wattenschijfjes.

Fijn voor mijn portemonnee en fijn voor het milieu, want met deze aankoop bespaar ik jaarlijks zo’n 15!! plastic verpakkingen met wattenschijfjes.

Kortom, ga naar de Action en probeer het zelf uit. Hopelijk ben je net zo tevreden als ik.