Lekkerste pho recept (vegan)

pho recept

Ik durf te beweren dat dit het lekkerste pho recept ever is, deze pho is zelfs lekkerder dan die ik in Vietnam heb gegeten.

Vegan pho recept

Onderstaand pho recept is voor 2 personen en als je niet zo’n grote eter bent zelfs voor 3.

Ingrediënten

1.5 liter groentebouillon (als je ‘m iets minder soepig wil dan kan je ipv 1.5 liter, 1 liter groentebouillon maken)
2 middelgrote sjalotten
2 knoflooktenen
1 steranijs (heel)
2 kruidnagels (heel)
1 kaneelstokje (heel)
2.5cm gember klein gesneden / geraspt
1 eetlepel sojasaus
½ eetlepel kokosolie
125gr shiitake paddenstoelen
100gr tofu
75gr wortelen
100gr taugé
100gr rijstnoedels
1 bosui
10gr koriander

Bereiding

Haal de tofu uit de verpakking en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vocht uit de tofu haalt. Ik doe dit door de tofu tussen twee borden te pletten en hierop een aantal zware boeken te leggen. Het vocht wat op het bord terecht komt kieper ik af en toe in de wasbak.

Terwijl de tofu uit lekt maak je de groentebouillon gereed en doe je deze in een pan. Snijd de sjalotten, gember en knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan met groentebouillon, voeg ook de steranijs, kruidnagels en het kaneelstokje toe.

Laat het geheel zo’n 25 minuten zachtjes koken. Voeg na 25 minuten de sojasaus toe.

Snijd ondertussen de shiitake in kleine stukjes en de tofu in blokjes. Pak een wok pan en verhit hierin de kokosolie. Zodra de pan opgewarmd is (niet te heet!) voeg je de shiitake, tofu en taugé toe en bak je deze zo’n 7 à 10 minuten tot de tofu blokjes goudgeel zijn.

vegan pho

Heb je een spiraalsnijder? Gebruik deze dan voor de wortel zodat je mooie dunne slierten krijgt. Heb je geen spiraalsnijder? Probeer dan slierten te maken met een aardappelschilmesje of gebruik een rasp.

Snijd de bosui in kleine ringen en pluk de korianderblaadjes van het takje.

Voeg de rijstnoedels toe aan de pan met groentebouillon en voeg 1 à 2 minuten voor de rijstnoedels gaar zijn ook de shiitake, tofu, taugé en wortelen toe. Roer alles goed door elkaar en dien het geheel op in diepe borden. Garneer met de bosui en koriander.

Eetsmakelijk! Hopelijk ben je het met me eens dat dit een fantastisch pho recept is.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als recepten