Spanjer & van Twist | Goed zonder Twist *Amsterdam-Centrum

nachos amsterdam centrum spanjer van twist

De keuze:

– Nachos uit de oven met tomaat, jalapeños, rode ui, cheddar, guacamole en pebre € 9
– Nachos uit de oven met tomaat, jalapeños, rode ui, cheddar, gehakt, groenten, guacamole en pebre € 11
– Tortillas met guacamole en pebre dip € 3,50

Hierboven de keuzes die op de menu kaart zijn te vinden, wij kozen uiteraard de tweede, mét gehakt :).

De daadwerkelijke ingrediënten: ronde nachos, sliert cheddar, rode ui, tomaat, jalapeños, gekruid gehakt, kidneybonen, mais, peterselie en 2 losse bakjes met guacamole & salsa (de pebre). Crème fraîche mist helaas.

Het oordeel: Soms is iets goed maar te normaal om perfect te zijn. Perfectie zit hem in de vreemde eenden, oneffenheden en rare twisten. De nachos van Spanjer en van Twist zijn goed maar zou het niet mooi zijn als Spanjer iets meer naar van Twist had geluisterd.

Spanjer is de rationele denker, de serieuze harde werker die nachos maakt met alles erop en eraan precies zoals het hoort, een lust voor het oog.

Van Twist is emotioneel en maakt rare sprongen, hij is grillig met de vreemde kronkels in zijn hoofd. Vaak leidt dit bij van Twist tot onmogelijke combinaties maar heel soms, op zijn beste dagen, tot flarden van perfectie. Op deze spaarzame momenten kan Spanjer helaas niet bouwen, hij moet elke dag weer een prima restaurant neerzetten en kan niet op deze vreemde vogel vertrouwen. Helaas mist hij hierdoor vaak de heldere naar genialiteit neigende momenten van de in zijn ogen rare van Twist.

Zonde, want hoe mooi zou het zijn als Spanjer voor één keer heel goed oplet en dat moment niet mist, dan krijgen zijn prima nachos wellicht de perfecte Twist.

Cijfer: 7,5