recepten

Tom Kha Kai

Recept Tom Kha Kai

Afgelopen week was ik uiteten en bestelde ik Tom Kha Kai Soep, een lichtgebonden kip kokossoep. En hij was zo ontzettend lekker dat ik ‘m meteen de dag erna zelf heb gemaakt. Mijn zelfgemaakte leek verassend veel op de soep uit het restaurant dus ik deel ‘m graag met je :).

Tom Kha Kai Soep

Ingrediënten Tom Kha Kai Soep (4 personen)

1 rode peper
2 tenen knoflook
3 cm gember
400 ml kokosmelk
2 kip of groentebouillonblokjes
2 stengels citroengras
250 gr kastanje champignons
100 gr taugé
2 stuks (vega) kipfilet
rijst noodles (1/2 stukjes, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt)
3 el vissaus
3 el citroen
2 el olie (ik gebruik zelf altijd arachideolie)

Zo maak je het

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ‘m in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook en schil de gember waarna je ook deze in kleine stukjes hakt. Zet een pan op het vuur met 2 el olie en fruit daarin de rode peper, knoflook en gember.

Ondertussen ‘kneus’ je de stengels citroengras, zo zorg je ervoor dat de smaak goed vrij komt wanneer je de stengels toevoegt aan de soep. De stengels zijn vrij hard, ik heb ze daarom gestampt met het blikje kokosmelk, dit werkte goed! Heb je geen blik kokosmelk maar een pak probeer het dan met een lepel. Als je dit gedaan hebt kun je ze vervolgens nog in de lengte snijden.

Voeg de 2 bouillonblokjes, 1 liter water en de stengels citroengras toe aan de pan. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Snijd de (vega)kipfilet in reepjes & maak de champignons schoon en snijd deze ook in reepjes.

Tip: Champignons kan je beter niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water en verliezen ze hun smaak. Maak ze daarom schoon met een keukenpapiertje of een speciaal champignonborsteltje. 

Op het moment dat het geheel kookt draai je het vuur wat lager & voeg je de kokosmelk toe. Roer even goed door elkaar en voeg dan ook de kipfilet en champignons toe. Laat lekker sudderen tot de (vega)kip gaar is. Voeg de vissaus, limoensap en taugé toe. Roer wederom even goed door elkaar en doe de rijst noodles erbij!

Bijna klaar…

Alleen nog even de stengels citroengras eruit zien te vissen!

Vergelijkbare artikelen