recepten

Vegetarisch kookboek: mijn 4 favorieten

vegetarisch kookboek

Vegetarisch eten is heerlijk, als je tenminste een beetje durft te experimenteren in de keuken. Koken was nooit mijn favoriete bezigheid maar ik begin het gelukkig steeds leuker te vinden.

Ik pak er steeds vaker een kookboek bij, een vegetarisch kookboek uiteraard en probeer elke keer weer iets nieuws uit.

Dit zijn mijn 4 favoriete vegetarische en veganistische kookboeken, en blijkbaar ben ik niet de enige die fan is van deze kookboeken. Op bol.com krijgen ze alledrie een score van 4.6 of hoger, vrij uitzonderlijk.

Eat Feel Fresh – Sahara Rose Ketabi

Eat Feel Fresh is een veganistisch Ayurvedisch kookboek met meer dan honderd recepten die niet alleen super lekker zijn maar ook nog eens super gezond en betaalbaar.

In het begin zal je een keer naar de toko moeten om bijzondere kruiden, linzen en mung bonen in te slaan maar vervolgens doe je hier mega lang mee. Het kan in het begin dus een beetje prijzig aanvoelen maar dat is het absoluut niet.

Naast heerlijke recepten staat het boek ook boordevol informatie hoe je voeding als medicijn kunt gebruiken en worden de basisprincipes van Ayurveda uitgelicht. Ayurveda is de oudste traditionele geneeswijze ter wereld, een geneeswijze waarin voeding een grote rol speelt.

Tipje van de sluier: dit heerlijke pho recept is geïnspireerd op een recept uit Eat Feel Fresh.

De groene bakplaat – Rukmini Iyer

De groene bakplaat, voor iedereen die niet alle tijd van de wereld heeft maar wel elke dag voldoende groente wil binnenkrijgen. In de meeste gevallen hoef je alleen de groenten te snijden, de oven doet vervolgens de rest.

In De groene bakplaat staan 75 vegetarische en veganistische oven gerechten die je zelf niet had kunnen bedenken. Extra handig is dat de recepten zijn ingedeeld op vegetarisch vs. veganistisch én bereidingstijd.

Heb je het boek gekocht? Begin dan met de Gado Gado: een Indische salade met aardappels, sperziebonen & pinda dressing. Dit is niet alleen mijn favoriete recept maar ook het favoriete recept van de auteur. Nadat je deze pinda dressing zelf hebt gemaakt wil je nooit meer anders.

Puur India – Meera Sodha

Puur India is een boek vol heerlijke en makkelijke Indiase recepten, stuk voor stuk gebaseerd op groenten.

Denk aan smaakvolle curry en dahl recepten, maar ook meer bekende recepten als kebab, samosa’s en butter masala.

India Express – Rukmini Iyer

Heb je een kookboek van Rukmini Iyer? Grote kans dat er meer volgen. Haar recepten zijn makkelijk, lekker en gezond. Kortom, perfect voor onze drukke levens. Houd jij net als ik van Indiaas eten dan gaat dit je lievelingskookboek worden.

Met de recepten in dit boek zet je o.a. in een mum van tijd de lekkerste dahl(s) op tafel

Vergelijkbare artikelen