Wat te doen in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, wat een heerlijke stad ❤. #kualalumpur #kl #city #malaysia #southeastasia #asia #architecture #petronastwintowers #petronastowers #towers #backpacking #nofilter #limoeniszoet

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië met zo’n 1,8 miljoen inwoners. Grote kans dat je trip naar Zuid-Oost Azië hier begint aangezien de vliegtickets vanuit Europa naar Kuala Lumpur redelijk betaalbaar zijn :).

Anyways… wij zijn in totaal 4 nachten in Kuala Lumpur gebleven. Dit hebben we gedaan:

HOSTEL

TWENTY5 by Ohana

We verbleven de eerste twee nachten in dit hostel op de 25e verdieping vlakbij station Imbi. Een prima hostel waar vooral veel Aziaten verbleven. Het was er erg rustig en not much going on. Maar zeker waard om 1 / 2 nachten in dit hostel te verblijven vanwege het uitzicht (wow!!).

Birdnest collective cafe & guesthouse

De laatste 2 nachten verbleven we in dit hostel vlakbij China Town. Een totaal andere buurt dan het eerste hostel. Boven een heel relaxt dakterras met allemaal chille lounge plekken, absoluut pluspunt! De kamers zijn echter donkere hollen zonder ramen. Je weet dus niet of het dag of nacht is. En door het gebrek aan ramen ruikt het er ook een beetje muffig.

ETEN

Allereerst, het eten hier in Maleisië is echt goddelijk, maar echt. Ik eet echt het dubbele van wat ik thuis eet, gewoon omdat het te lekker is om te laten staan <3. En het is echt bizar goedkoop, als je wilt kan je gewoon uiteten met z’n 2en voor minder dan € 5 en dan krijg je er ook nog een drankje bij. Hier hebben wij gegeten:

Tg’s nasi kandar

Onze absolute favoriet. Hier hebben we 3 avonden op rij gegeten (geen grap). Het eten hier is echt heel erg lekker en de mensen zijn super aardig. Toen we de derde avond weer op dezelfde plek gingen zitten zei de serveerster tegen ons ’this place is always reserved for you guys’, schattig! Het is een Indiaas restaurant dus je kunt er geen biertje bestellen, maar wel heerlijke verse kokosnoten! Voor butter chicken met naanbrood betaal je RM 11,90 (iets meer dan € 2).

Teppanyaki @ Times square mall

Prima chicken teriyaki gegeten. Deze mall (bij Imbi station) is een bezoekje waard vanwege het pretpark in de mall. Er gaat een achtbaan door de mall heen… bizar. Soms trilt de grond even, alsof er een aardbeving is, maar dat is dus de achtbaan. Het eten in malls is over het algemeen iets duurder. RM 17,50 voor chicken teriyaki met rijst.

NZ curry house

Dit restaurant zit vlakbij de Petronas Twin Towers. Toen wij er waren zaten er alleen maar locals, laat je hierdoor niet afschrikken. Heerlijk gegeten voor RM 7,95 oftewel minder dan € 2.

Cafe Etc.

Dit is een hip Japans koffietentje, lijkt een beetje op de ‘hipster’ cafeetjes in Amsterdam. Iets duurder dan de lokale tentjes, RM 15 betaald voor Tom Yum chicken nachos. Lekker lekker! En een feestje om te zien. Tom Yum Chicken Nachos

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oké, eerlijk is eerlijk. We zijn niet de beste oppertoeristen. Als in, er vindt van te voren geen uitgebreid onderzoek plaats naar wat er te doen is in een stad. Dus mogelijk zijn er dingen die je écht moet zien in Kuala Lumpur, die ons even ontgaan zijn. Doe je niks aan. Dit hebben wij gedaan:

Aquaria KLCC aquawalk

Dit aquarium is best wel tof, want ze hebben een 90!! meter lange tunnel waar je doorheen kunt lopen. Boven en naast je zwemmen haaien, schildpadden, roggen en andere hele grote vissen. De aquaria zijn heel schoon en alles is goed onderhouden, zeker een bezoekje waard wat ons betreft. Het is wel vrij prijzig, met studentenkorting betaalden we RM 39 pp. Zonder studentenkorting betaal je bijna het dubbele. Dus neem je studentenkaart mee, ook al ben je geen student meer ;).

KLCC park

Dit park ligt vlakbij de Petronas Twin Towers en het aquarium. Het is best wel tof om een park te zien dat midden in de stad ligt en omringd is door sky scrapers. Het deed me denken aan central park in NYC ook al ben ik daar nooit geweest. Het park is mooi aangelegd & wordt goed onderhouden. Je mag er als volwassene helaas niet schommelen, dan word je teruggefloten (letterlijk).

KLCC park Kuala Lumpur

Batu caves

Vanuit de stad neem je een trein naar de batu caves, dit zijn enorme grotten die je kunt bezichtigen. Indrukwekkend om te zien, wel erg toeristisch. En in de grotten worden er tempels en gebouwen gebouwd waardoor het een beetje een rommeltje is. Er lopen hier ook veel brutel aapjes rond die pakken wat ze pakken kunnen (flesjes & plastic zakken zijn erg geliefd). Om de grot in te mogen moet je een wat langere rok / broek aan. Heb je dat niet dan moet je een doek huren.

Petronas Twin Towers & Menara KL

In eerste instantie wilden we de Menara KL toren beklimmen, deze is welliswaar minder hoog dan de Petronas Twin Towers. Maar eenmaal daar aangekomen waren we niet bereid om € 22 pp te betalen voor een mooi uitzicht. Ter vergelijking, we besteden per dag € 25 pp per dag inclusief hostel. Dan is € 22 best duur.  Het speelt natuurlijk ook mee dat ons eerste hostel al op de 25e verdieping zat.

Changkat Bukit Bintang

Dit is een hippe straat met heel veel barretjes en clubs, doet een beetje westers aan. Hier proberen proppers je hun tent in te lokken met free drinks for ladies, happy hour, je kent het wel.

Jalan Alor

Jalan Alor, de eetstraat van Kuala Lumpur aldus Google. Deze straat is een zijstraatje van Changkat Bukit Bintang maar heeft een totaal andere sfeer. Veel meer locals. Iedereen eet aan plastic tafels en stoelen op straat en overal staan kraampjes met lekkernijen. Ook vind je er Chinese snoepwinkeltjes waar je alle soorten fruit kunt vinden, alleen dan mierzoet. Stap zeker even zo’n winkeltje in want je kunt alles proeven. Ohja, en er is veel live muziek :).

Chinees kiwi snoep

En verder…

Hebben we gewoon veel door de stad gelopen, marktjes bezocht, tempels en alles wat we verder tegenkwamen. Alleen niet per se datgene wat in de Lonely Planet staat :). Nu op naar George Town, Penang.

 

1 reactie

Reacties zijn gesloten.