ayurveda recepten

KKV thee: komijn, koriander & venkel thee

KKV thee

KKV thee is een bekende thee binnen ayurveda, het wordt gemaakt van komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad. KKV thee is goed voor de spijsvertering, het vermindert gasvorming en verbetert de agni.

KKV thee zelf maken

KKV thee kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je maakt het net zo gemakkelijk zelf.

Ingrediënten

1 liter water
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel korianderzaad
1/2 theelepel venkelzaad

Bereiding

Schenk 1 liter water in een pan en voeg de komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad toe.

Breng het geheel aan de kook en laat minimaal 15 minuten koken.

Schenk de thee door een zeef of doek om alle zaadjes te verwijderen.

KKV thee: vata, pitta & kapha

Vata: drink alleen KKV thee gedurende de lente en zomer, KKV thee werkt namelijk verkoelend.

Kapha: voeg een kaneelstokje, verse gember en/of zwarte peper toe.

Vergelijkbare artikelen