gezondheid

Meer water drinken

meer water drinken

Vroeg of laat belanden we allemaal op hetzelfde punt. Je denkt: ik moet meer water drinken. De redenen waarom mensen meer water willen drinken verschillen, dat doet er ook niet toe.

Tips om meer water te drinken

Vandaag deel ik mijn tips om meer water te drinken.

Drink water met basilicum

Laten we beginnen met mijn beste tip: drink water met basilicum blaadjes. Regelmatig grijpen we naar limonade, thee, koffie of frisdrank in plaats van water. Simpelweg omdat deze dranken een smaakje hebben, door basilicum blaadjes toe te voegen aan je glas water geef je het net wat meer smaak. Volgens mij geven de blaadjes zelf geen smaak af maar is het vooral de geur die een trucje uithaalt. Hoe dan ook, het helpt.

Je gaat automatisch meer water drinken omdat je het lekkerder hebt gemaakt. En vergeet in de zomer niet ook wat ijsklontjes toe te voegen voor de finishing touch.

Meer water drinken fles

Dit is volgens mij de gegeven tip om meer water te drinken: koop een waterfles. Vul de fles direct als je wakker wordt en spreek af dat de fles aan het einde van de dag leeg moet zijn. Zie het als een challenge met jezelf, klinkt net iets gezelliger dan wanneer je het ziet als een regel die je jezelf oplegt. Afhankelijk van de grootte van je fles kan je natuurlijk ook met jezelf afspreken dat je 2 flessen water leeg moet drinken.

Meer water drinken voordelen

Meer water drinken brengt diverse voordelen met zich mee.

Vochtbalans op peil houden

Mensen bestaan voor een groot deel uit water, gedurende de dag verlies je vocht. Je vochtbalans houd je onder andere op peil door water te drinken.

Een zuivere huid

Het drinken van voldoende water zorgt ervoor dat gifstoffen beter afgevoerd kunnen worden, dit heeft niet alleen invloed op je gezondheid maar ook op hoe je huid eruit ziet.

Minder moe

Als je genoeg water drinkt is de kans kleiner dat je je vermoeid voelt. Uitdroging wordt namelijk in verband gebracht met neerslachtigheid en vermoeidheid.

Water bevat geen calorieën

Water bevat geen calorieën, niks noppes nada. Ook vermindert het drinken van een glas water voor het eten je eetlust. Het vult je als het ware al een beetje. Doe je dit structureel, dan kan water drinken ervoor zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt en daardoor afvalt.

Dit zijn slechts enkele voordelen, maar ik denk voldoende om een lekker glas water voor jezelf in te schenken.

Vergelijkbare artikelen